Srijeda , 21 veljača 2024
Savjet:
pocket palma – koncertna promocija hvaljenog albuma “III” u Tvornici Kulture

pocket palma – koncertna promocija hvaljenog albuma “III” u Tvornici Kulture

Synth-pop trio pocket palma krajem rujna je objavio treći studijski album “III”. Izdanje je odmah po objavi proglašeno jednim od najistaknutijih ovogodišnjih regionalnih albuma, a na proljeće sljedeće godine slijedi i njegova velika koncertna promocija. U subotu 16. ožujka 2024. pocket palma stiže na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, a ulaznice su dostupne u prodaji.

“Najdraži dio objavljivanja svakog novog albuma uvijek nam je promocija istog u Tvornici kulture. Dugo nismo imali veliki koncert u Zagrebu, a uživo još uvijek nismo svirali većinu novog albuma, jer smo to čuvali upravo za ovu priliku” najavljuju Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek.

Za pocket palma, album “III” predstavlja njihovo najodvažnije izdanje do sada, a kako i sami otkrivaju, ovom su prigodom odskočili od svega što su radili prije: “Zvuk je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima” poručuju dobitnici nagrade Porin, koji su s ovim izdanjem dosegnuli i vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma.

I dok njihova zajednička priča seže u 2012. godinu kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project, svoje glazbeno putovanje zaokreću preimenovanjem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album “pocket palma” iz 2019. s kojeg su predstavili zamijećene singlove “godišnji” i “ono što nam inače nedostaje” daje im snažan vjetar u leđa, da bi se zatim s albumom “Atomi” nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Pjesme poput “mene nema”, “Daleki poljupci” ili “zauvijek” postale su svojevrsne himne njihove generacije i oblikovale ih u omiljeno synth-pop ime regionalne scene, a s ovogodišnjim albumom “III”, nošenim singlovima “ne mogu biti kao oni” i “četiri zida”, potvrdili su svoj glazbeni status.

Tvornica kulture jedno im je od omiljenih mjesta nastupa, a publika je ostala oduševljena njihovim posljednjim koncertom u tom kultnom zagrebačkom prostoru, u ožujku prošle godine. Dvije godine kasnije, vraćaju se na istu pozornicu, bogatiji za još jedan hvaljeni studijski album: “Jedva čekamo izvesti sav novi materijal uživo, ali i mnogo starih pjesama u obnovljenim aranžmanima. Nadamo se da se vidimo u što većem broju”.

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem online platforme Core Event te na fizičkim prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop. Pretprodajna cijena je 10 eura, dok će na dan koncerta biti 14 eura.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top