Savjet:
Štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka

Iako smo mi majstori za pite i razne vrste savijača, ako ste bili u Austriji i probali originalnu bečku štrudlu, jasno vam je da ne postoji bolja od nje.
Popularna je tijekom cijele godine, ali, moramo priznati, nekako najbolje prija tijekom hladnijih dana. Donosimo vam odličan recept koji, zaista, nije komplicirano. Sigurni smo da ćete uživati.
Sastojci (za dvije štrudle):
10 tankih gotovih listova za savijače (ili 6 debljih)
3-4 tanko narezane kisele jabuke
pola šalice grožđica
pola šalice sjeckanih oraha ili badema
pola čajne kašike cimeta
naribana limunova korica (po želji)
pola čajne kašike vanilija ekstrakta
dvije kašike istopljenog putera
pola šalice prezle/krušnih mrvica
dvije kašike putera
2 žlice maslaca
žlica do dvije džema od marelica
šećer u prahu za posipanje.
Priprema :
Grožđice potopiti u toplu vodu da stoje jedan do dva sata. U većoj posudi pomiješati tanko narezane jabuke, grožđice, sjeckane orahe/bademe, cimet, limunovu koricu, šećer, ekstrakt vanilije i istopljeni maslac.
U manjem lončiću rastopiti dvije žlice maslaca i dodati prezle. Miješati na srednjoj vatri dok malo ne potamni. Džem od marelica malo zagrijati da se može fino razmazivati.
Listove premazivati rastopljenim maslacem i slagati jednu na drugu. Posljednji list premazati polovinom džema od marelica , posuti polovinom mješavine prezle i maslaca pa na to staviti pola fila od jabuka, grožđica i oraha. Zamotati kao roladu.
Napomena: Za svaku štrudlu je potrebno pet tankih listova ili tri deblja! Peći u zagrijanoj rerni na 180°C, 35- 40 minuta.(receprt/Moje Zdravlje)

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top