Kolumna/ Antonia Jagodić
Ako ste ljubitelj klasičnih čokoladnih raspucanaca – i ove ćete voljeti još više. Mene su oduševili koliko su prhki, mekani i aromatični. Tope se u ustima. Idealni su za nadolazeće blagdane.
RECEPT – RECIPE
– 370g glatkog brašna – flour
– prašak za pecivo – baking powder
– 80g mljevenih pistacija – ground pistacchio
– 1 limun – lemon
– 100g maslaca – butter
– 100g bijele čokolade – white chocolate
– 2 jaja – eggs
– 120g šećera – sugar
– zelena prehrambena boja (po želji) – green food color
– šećer kristal i šećer u prahu za rolanje
U posudi miksati jaja sa šećerom te dodati limunov sok i koricu – nastaviti miksati.Otopiti bijelu čokoladu i maslac i dodati u smjesu te miksati par minuta.Po želji dodati žličicu zelene boje.Pomiješati brašno, prašak za pecivo i mljevenu pistaciju i postepeno dodavajući i miksajući.Tijesto staviti u frižider 4-5 sati, najbolje preko noći.Praviti kuglice po 20 grama, uvaljati prvo u kristal šećer pa u šećer u prahu i slagati u pleh (malo veći razmak između keksića)Peći na 180 stupnjeva 9 minuta.Kad ih izvadite iz pećnice bit će jako mekani, ali s vremenom će se lagano stvrdnuti.
Dobar tek !
Foto / Antonia Jagodić