Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / RASPUCANCI S PISTACIJOM i bijelom čokoladom

RASPUCANCI S PISTACIJOM i bijelom čokoladom

Kolumna/ Antonia Jagodić

Ako ste ljubitelj klasičnih čokoladnih raspucanaca – i ove ćete voljeti još više. Mene su oduševili koliko su prhki, mekani i aromatični. Tope se u ustima. Idealni su za nadolazeće blagdane.

VIDEORECEPT

RECEPT – RECIPE

– 370g glatkog brašna – flour

– prašak za pecivo – baking powder

– 80g mljevenih pistacija – ground pistacchio

– 1 limun – lemon

– 100g maslaca – butter

– 100g bijele čokolade – white chocolate

– 2 jaja – eggs

– 120g šećera – sugar

– zelena prehrambena boja (po želji) – green food color

– šećer kristal i šećer u prahu za rolanje

U posudi miksati jaja sa šećerom te dodati limunov sok i koricu – nastaviti miksati.Otopiti bijelu čokoladu i maslac i dodati u smjesu te miksati par minuta.Po želji dodati žličicu zelene boje.Pomiješati brašno, prašak za pecivo i mljevenu pistaciju i postepeno dodavajući i miksajući.Tijesto staviti u frižider 4-5 sati, najbolje preko noći.Praviti kuglice po 20 grama, uvaljati prvo u kristal šećer pa u šećer u prahu i slagati u pleh (malo veći razmak između keksića)Peći na 180 stupnjeva 9 minuta.Kad ih izvadite iz pećnice bit će jako mekani, ali s vremenom će se lagano stvrdnuti.

Dobar tek !

Foto / Antonia Jagodić

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top