Znate li....
Početna / Događanja / Premijera nagrađivane dramske serije „Sisi“ o intrigantnom životu najljepše žene svog vremena na HTV1

Premijera nagrađivane dramske serije „Sisi“ o intrigantnom životu najljepše žene svog vremena na HTV1

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak 3. lipnja na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21:15 sati premijerno prikazuje dramsku seriju „Sisi“. Dramska saga donosi modernu verziju priče o Elizabeti Austrijskoj, ikoni 19. stoljeća, koja se kao tinejdžerica udala za Franju Josipa I. i kasnije požalila.

Za sve ljubitelje povijesnih serija stiže „Sisi“, dramatična saga ispunjena intrigama, dvorskim spletkama, ljubavlju i strašću. Serija nastala 2021. godine, donosi modernu verziju životne priče o Elizabeti Austrijskoj, poznatijoj kao Sisi. Pričana iz perspektive njezinih najbližih povjerenika, serija pruža novi pogled na život carice i otkriva skrivene slojeve najpoznatije žene, ikone 19. stoljeća.

Serija prati život Elizabete Austrijske, austrijske carice i ugarsko-hrvatske kraljice, poznate kao Sisi, od trenutka kada se u dobi od 15 godina zaljubila u Franju Josipa I., austrijskog cara i ugarsko-hrvatskog te češkog kralja, pa sve do njenog života u Beču nakon udaje.

Sisi je bila netipična dama za vremena u kojima je živjela. Odbacivala je dvorska pravila, bila je slobodnog duha, ali opsesivna svojim fizičkim izgledom. Obožavala je putovanja, jahanje, mačevanje, plivanje, a hobi joj je bio i lov na lisice. Njezine modne trendove, frizure i nakit, kopirale su mnoge dame.

U prvoj epizodi pratimo vragolanku, dijete prirode, vojvotkinju Elizabetu Bavarsku, zvanu Sisi. Njezina sestra Néné treba se udati za austrijskog cara Franju Josipa I. i Sisi nevoljko putuje u Bad Ischl na zaruke. Ondje u pustolovnoj potjeri na konjima upravo Sisi i Franjo Josip dospijevaju u opasnu zasjedu.

Caricu i kraljicu nesvakidašnjeg životnog stila tumači švicarsko-američka glumica Dominique Devenport. Za svoju ulogu Sisi, po kojoj je mlada glumica najpoznatija, nominirana je za najbolju glumicu na dodjeli njemačkih televizijskih nagrada 2023. godine. Sisinog supruga Franju Josipa I. utjelovljuje nagrađivani njemački glumac Jannik Schümann. Mladi glumac je za svoju ulogu Franje Josipa osvojio nagradu Jupiter, najveću njemačku nagradu publike za film i televiziju. Ostale uloge tumače David Korbmann, Désirée Nosbusch, Paula Kober, Tanja Schleiff, Giovanni Funiati, Boris Aljinović. Scenarij potpisuju Andreas Gutzeit, Robert Krause, Elena Hell, a režiju Sven Bohse. Seriju za HRT odabrala Vesna Karuza Podgorelec.

Ne propustite uzbudljivu dramsku sagu o intrigantnom životu najljepše žene svog vremena „Sisi“ od ponedjeljka 3. lipnja na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21:15 sati.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top