Srijeda , 6 prosinac 2023
Savjet:
Iskoristite potencijal svog doma

Iskoristite potencijal svog doma

Donosimo vam osam praktičnih savjeta kako da to učinite.

Kako nam svima često u stanu nedostaje dodatnih 5-10 kvadrata za mali ured, veći hodnik ili prostraniju smočnicu, bez financijskih izdataka, i na jednostavan način iskoristite do maksimuma svoj životni prostor i ono što u njemu već postoji  kako biste povećali životni prostor i dobili dodatno mjesto za skladištenje.

1. Tanku, teleskopsku metalnu karnišu za zavjesu (oko 15 kn) dužine od 50 cm do 1 m horizontalno položite na  dva ili tri veća samoljepljiva ukrasna držača (kukice) pa na nju okačite desetak žičanih kukica u obliku slova ‘S’. Ovako opremljena ‘karniša’ odlično će poslužiti u kuhinji, za kačenje krpa, cjedila, začina ili pak u kupaonici za držanje košarica sa šminkom.

2.  Velike police/organizatori od tkanine namijenjeni vješanju na šipku u ormaru  (oko 40 kn) mogu jednako dobro u hodniku, kupaoni ili smočnici odglumiti jeftinu i savršenu stalažu za pohranjivanje ručnika, voća i povrća, novina ili cipela.

3.  Plastični uredski, stolni registrator pričvrstite čavlima ili kukicama okomito na zid pored fotelje za čitanje ili u kupaoni kao praktični držač za novine i knjige koji zauzima svega nekoliko centimetara zida.

4.  Prazne kartonske kutije od maramica napunite vrećicama iz dućana i koristite kao uredno skladište za vrećice za smeće.

5.  Posjedujete  li drveni držač za vino koji je rijetko kad ispunjen finim butelja, iskoristite ga u kupaoni kao policu za ručnike. Dovoljno je uzak da stane u gotovo svaku kupaonu, a osim dodatnog prostora za spremanje dobit ćete i otkačeni komad namještaja u kupaoni. Ručnike smotajte u oblik valjka tj boce kako bi izgledali što urednije.

6.  Treba li vaš školarac novi stol, ili ste vi pokrenuli novi posao iz kuće i nužno trebate jeftin uredski namještaj koji će zauzeti što manje mjesta, a po mogućnosti biti i nevidljiv? Kupite dva para sklopivih nogara (oko 30 kn svaki) i šperploču u željenoj veličini (oko 50 kn)  – i eto – vaš stol je spreman za korištenje. A kad vam više ne treba, dovoljno je sklopiti nogare i sve postaviti uza zid ili u smočnicu.

7.  Ako imate gomilu knjiga koje skupljaju prašinu na policama – iskoristite ih na drugi način. Velike knjige debelih korica, primjerice stare enciklopedije posložite jednu na drugu, a na vrh postavite šperploču ili transparentni pleksiglas i dobili ste novi stolić ili noćni ormarić.

8.  Ne sviđa vam se više vaša stara vitrina, prepuna bakinog porculana i kristala, modernizirajte je, bez boje i kista, u samo par minuta! Dovoljno će biti da na stražnju stranicu vitrine zalijepite lijepi ukrasni papir za zamatanje darova. Dobro odabran ukrasni papir će istaknuti izložene predmete, a stara vitrina zablistati novim sjajem.

 

Magda Dezdjek

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. Odlični savjeti, neke od njih ću iskoristiti.

  2. Divan članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top