Znate li....
Početna / Zdravlje / Alternativa / Novi proizvod Jadrankina formula : Vitamin D 4000 IU – Vaš saveznik u očuvanju imuniteta

Novi proizvod Jadrankina formula : Vitamin D 4000 IU – Vaš saveznik u očuvanju imuniteta

Vitamin D je jedan od rijetkih vitamina koji se može sintetizirati u ljudskom organizmu, ali za to je potrebna sunčeva svjetlost. Optimalno vrijeme za njegovu aktivaciju putem sunčevih zraka je između 11 i 15 sati, kada su zrake najkraće. Ipak, zbog jačine sunčevog zračenja u to doba, izlaganje treba ograničiti na 10-15 minuta dnevno.

Odnos između izlaganja suncu i zdravlja nije jednostavan. S jedne strane, sunce potiče stvaranje korisnog vitamina D, dok s druge strane može uzrokovati rak kože kod osjetljivih pojedinaca. Na manjak ovog vitamina ne utječe samo nedostatak sunčanja. Sustavi koji sudjeluju u metabolizmu i stvaranju aktivnog vitamina D slabe s godinama (koža, jetra, bubrezi). Također, razne bolesti mogu dovesti do manjka vitamina D u tijelu, uključujući upalne bolesti crijeva, bolesnu jetru, glutensku bolest, bolesti gušterače te resekcije želuca i tankog crijeva. Pretile osobe također imaju manjak vitamina D zbog njegovog taloženja u masnom tkivu. Neki lijekovi, poput kortikosteroida i antiepileptika, također utječu na metabolizam vitamina D povećavajući njegov gubitak i razgradnju.

Vitamin D je bitan za regulaciju metabolizma kalcija, odnosno za zdravlje kostiju i mišića. Njegovi učinci nisu ograničeni samo na to – smanjuje pobolijevanje i smrtnost od zloćudnih bolesti, smanjuje rizik od autoimunih bolesti (šećerna bolest tipa I, multipla skleroza, upalna bolest crijeva, reumatoidni artritis), smanjuje rizik od srčano-žilnih bolesti te poboljšava obranu od infekcija, uključujući virusne infekcije dišnog sustava, bakterijske infekcije i tuberkulozu.

Znanstvena istraživanja nedvojbeno pokazuju da je nedostatak vitamina D prisutan u cijelom svijetu i u svim dobnim skupinama, pa se opravdano govori o pandemiji nedostatka vitamina D. Približno 50% svjetske populacije ima koncentraciju vitamina D manju od 50 nmol/L. Teško je postići dobar status vitamina D bez obogaćivanja hrane ovim vitaminom ili bez uzimanja dodataka prehrani.

Naš novi proizvod, vitamin D 4000 IU po kapsuli, idealan je za sve koji žele osigurati dovoljan unos ovog važnog vitamina i očuvati svoje zdravlje. Ojačajte svoj imunitet i zdravlje kostiju uz naš vitamin D!

Narudžbe: Jadrankina otopina

Jadranka Vrhovec

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top