Savjet:
“Istanbul: Moje putovanje kroz raskoš, okuse i čari Orijenta”

“Istanbul: Moje putovanje kroz raskoš, okuse i čari Orijenta”

Istanbul – Grad Čarolija i Istoka, putovanje koje je premašilo sva očekivanja. Moje stopala su hodala po mozaicima prošlosti, dok su moji osjeti bili očarani mješavinom mirisa začina, bogatstvom kulture i raskoši koja me je okruživala na svakom koraku.

Istanbul, grad u kojem su se isprepleli različiti svjetovi, Europe i Azije, gdje je svaka ulica, svaki zid, svaki zalogaj hrane priča za sebe. Ovo putovanje bilo je poput ulaska u knjigu bajki, gdje su se stvarnost i san ispreplitale u jednoj raskošnoj kulisi koja me je obuzela svojom ljepotom. Svakim trenutkom provedenim u ovom gradu, osjećala sam kako se otvaraju vrata prema nevjerojatnoj avanturi ispunjenoj čarolijom, okusima i nevjerojatnim znamenitostima.

Dok sam koračala gradom Istanbulom, proživjela sam epizodu iz bajke u stvarnosti. Graciozni minareti, očaravajući mirisi začina i obojene fasade stvarale su sliku koju nijedna riječ ne može potpuno opisati.

Balat: Otkrila sam skriveni dragulj grada, četvrt Balat, labirint uskih ulica preplavljenih živopisnim bojama. Prošlost je disala kroz svaku fasadu dok sam istraživala šarenilo lokalnih trgovina, zavirila u tajanstvene dvorište i uživala u egzotičnim okusima lokalne kuhinje.

Aja Sofija: Čarobna Aja Sofija, mjesto koje ostavlja bez daha svojom grandioznošću. U njenim zidinama, osjetila sam energiju prošlih vremena i divila se prelasku iz crkve u džamiju, do današnjeg muzeja koji otkriva priče o kulturnom prepletaju.

Sulejmanija: Nije moglo proći bez posjete očaravajućoj Sulejmaniji, džamiji koja se uzdiže s elegancijom i poviješću. Mirni vrtovi oko džamije pružili su savršeni bijeg od gradske vreve, ostavljajući trenutke apsolutne unutarnje harmonije.

Bosfor: Krstarenje ovim povijesnim vodenim putem bilo je poput putovanja kroz vrijeme i prostor, dok je Bosfor povezivao prošlost s modernošću. Pogled na Istanbul s vode, s jedne strane Europe, a s druge strane Azije, ostao je kao slika koja će zauvijek obilježiti moju dušu.

Gastronomska simfonija: Moje nepce je zaplesalo od užitka uz svaki zalogaj turske kuhinje. Okusi sočnih kebaba, slatkih baklava i raskošnih mezze tanjura otvorili su vrata turskoj tradiciji i gastro umjetnosti koja obara s nogu.

I ovo je je samo dio ljepote Istanbula koji ču vam sada otkriti .Ukoliko volite doživjeti nova iskustva ,Istanbul neka bude ubačen na popis želja za vaše iduće putovanje.

Reci ću još samo ovo :

Istanbul je poput dragulja koji se stalno preoblikuje, otkrivajući svoje čari i tajne onima spremnima da se prepuste njegovom izvanrednom šarmu. Ovo putovanje bilo je kao san koji se ostvario, a svaki trenutak proveden u ovom gradu ostavlja trag raskoši, ljepote i povijesnog sjaja.

Smiljana Roguljić https://instagram.com/s_m_i_k_i?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top