Breaking News
Početna / Događanja / „Hrvatska za djecu“ pripremila djeci nezaboravnu avanturu

„Hrvatska za djecu“ pripremila djeci nezaboravnu avanturu

UZBUDLJIVA AVANTURA „MOJA ZELENA USPOMENA“ ODUŠEVILA 37 ČLANOVA UDOMITELJSKIH OBITELJI IZ CIJELE HRVATSKEZAKLADA „HRVATSKA ZA DJECU“ OMOGUĆILA IM NEZABORAVNO PUTOVANJE PRIRODOM

Zaklada „Hrvatska za djecu“ pokrenula je novi hvalevrijedan projekt “Moja zelena uspomena”, kojim je za 37 članova udomiteljskih obitelji iz cijele Hrvatske omogućila nezaboravnu, zabavnu ali i edukativnu avanturu kroz uzbudljivo putovanje prirodnim ljepotama naše zemlje.

Obitelji su zajedno posjetile Nacionalni park Brijuni, Park prirode Učka, Park prirode Lonjsko Polje, Park prirode Kopački Rit i Park prirode Papuk. Oduševljenje i divljenje prekrasnoj prirodi vladalo je dok su hodali stazama koje su ih vodile uz šume livade i rijeke. Uz prirodne lokalitete, obitelji su uživale i u dodatnim sadržajima, koje su s posebnim oduševljenjem doživjeli mališani. Posjet veličanstvenoj pulskoj Areni i fascinantnom Aquariumu, avanturistički obilazak Peek & Poke muzeja u Rijeci, upoznavanje s bogatstvima Geo info centra Voćin, adrenalinsko iskustvo u parku Velika, otkrivanje divota Zoološkog vrta u Osijeku, edukativne prezentacije u Prezentacijsko-edukacijskom centru Tikveš – Kopački Rit, upoznavanje s prirodom u Prijamnom i edukativnom centru Čigoč te posjet Posjetiteljskom centru Krapje – sve su to trenuci koji su stvarali uspomene za cijeli život.

„Hvala Zakladi “Hrvatska za djecu” što je omogućila ovo nevjerojatno iskustvo, hvala svim partnerima koji su svojim gostoprimstvom i ljubaznošću obogatili ovo putovanje. Neka se naše priče ove avanture šire diljem zemlje, neka inspiriraju druge da se bore za prava djece i da im pruže ljubav i podršku koju zaslužuju. Ujedinjeni, možemo stvoriti svijet u kojem će svako dijete imati priliku ostvariti svoje snove. Zajedno gradimo ljepšu budućnost, punu ljubavi i nade.“ – istaknula je jedna od udomiteljskih obitelji.

Dok su djeca istraživala ove prekrasne lokacije, svaki trenutak bio je ispunjen nekim novim saznanjem, otkrivanjem novih stvari i osjećajem povezanosti s prirodom. Zahvaljujući ovom projektu, djeca su imala priliku učiti o važnosti očuvanja okoliša, ljepoti biljnog i životinjskog svijeta te su tako postala i pravi ambasadori prirode.

„Projektom smo željeli udomljenoj i biološkoj djeci iz udomiteljskih obitelji omogućiti emotivnu i edukativnu vrijednost, potaknuti zbližavanje obitelji stjecanjem novih iskustava, osnažiti ranjivu skupinu te u javnosti promovirati udomiteljstvo i važnost deinstitucionalizacije djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.“ – istaknula je upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić te dodala: „Zaklada zahvaljuje NP Brijuni i svim Parkovima prirode kao i muzejima koji su ulaznice i stručno vodstvo za potrebe projekta donirali.“

Ovim projektom hrabri mladi ljudi nisu stvorili samo uspomene. Uz zajedničko druženje i nova iskustva osjetili su podršku zajednice, osjećaj pripadnosti i prihvaćenosti koji im bez sumnje pruža jedan dodatan vjetar u leđa i snagu za suočavanje s izazovima koje donosi svakodnevni život.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top