Ponedjeljak , 25 rujan 2023
Savjet:
Prvi let iz Osijeka za London nakon sedam  godina

Prvi let iz Osijeka za London nakon sedam godina

Danas je ostvaren značajan povratak zračnih veza između Osijeka i Londona, jer je Ryanair, poznata irska low-cost kompanija, ponovno uspostavila redovne letove na toj ruti nakon sedmogodišnje stanke. Osijek je stavio na raspored prvi puta nakon sedam godina liniju Summer ’23 koja će za London letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Ovaj događaj je dočekan s velikom radošću među putnicima koji su iskoristili priliku da iskoriste priliku i upravo oni budu prvi sretnici koji su letjeli između ove dvije destinacije.

Od sada, putnici iz Osijeka mogu brzo i povoljno stići do britanske metropole, dok će stanovnici Londona imati pristupačan način da istraže čari Osijeka.

Obnavljanje zračnog mosta između ove dvije destinacije ima ogroman potencijal za gospodarski razvoj i turistički rast, otvarajući vrata poslovnim prilikama i kulturnim razmjenama.

Ovaj potez Ryanaira također će olakšati putovanje hrvatskim putnicima koji žele istražiti London i njegove atrakcije.

Sve u svemu, obnova zračnih veza između Osijeka i Londona predstavlja korak naprijed za turizam, gospodarstvo i međunarodnu povezanost te pruža novu nadu za budućnost zračnog prometa u ovom području.

Sretni smo da nam je sletio prvi zrakoplov iz Londona i nadamo se da će ova linija dugo funkcionirati, da će turisti dolaziti u našu lijepu Slavoniju, kao i da ćemo dogodine naše sugrađane obradovati s još ponekom destinacijom – rekao je Ivan Kos, direktor Zračne luke Osijek, koji je otkrio i kako je s prvim letom iz Londona u Osijek stiglo 185 putnika u avionu kapaciteta 196 sjedala, dok je za London otputovalo njih 196.

Financirajući rad Zračne luke Osijek, župan osječko-baranjski Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić su se s radošću obradovali uspostavi linije s Londonom, posebno zbog toga što, uz većinskog vlasnika Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, i Županija i Grad ulažu svoja novčana sredstva.

Dolazak i odlazak putnika ispraćeni su u svečanoj atmosferi ,a putnicima poželjan sretan let ,kao i još puno sretnih kilometara Osiječkim avioprijevozom.

Prve putnike iz Londona dočekali su gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, britanski veleposlanik u Hrvatskoj Nj.E. Simon Thomas, direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos i Alicja Golebiowska iz Ryanaira.

Foto / obitelji.hr

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. I onda je let odgodjen zbog kvara. Ceka se mehanicar iz Venecije, javljaju da ce odlazak tek biti u 22:00. Nikakvi “refreshments vouchers” nisu jos podijeljeni. Let je trebao krenuti u 16:25.
    A niti jednog predstavnika Ryan Air-a nema. Gdje je sad televizija?

    • Poštovana,
      Nažalost ne raspolažemo nikakvim informacijama jer nam nisu dostavljene.Žao nam je što to prolazite i morate čekati.Ako vam ikako drugačije možemo pomoći ,stojimo na raspolaganju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top