Savjet:
JU Park prirode Kopački rit bilježi rekorde u broju posjetitelja i prihodima

JU Park prirode Kopački rit bilježi rekorde u broju posjetitelja i prihodima

U dvorcu Tikveš održana najatraktivnija noć muzeja u Hrvatskoj

Na poziv ravnatelja JU Park prirode Kopački rit Ive Bašića, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić u utorak (30. siječnja 2024. godine) je ondje održao radni sastanak tijekom kojeg se razgovaralo o trenutnoj provedbi različitih projekata te ustanove.

– Posebno veseli činjenica da zahvaljujući aktivnostima koje JU provodi kontinuirano raste broj posjetitelja kako parka prirode, tako posljedično i Osječko-baranjske županije. Ipak, u fokusu njihova djelovanja je zaštita prirode te ulaganja u infrastrukturu, poput nedavno završene adaptacije i obnove Prezentacijsko-edukacijskog centra Tikveš “Čudesna šuma” u kojem je održana i najatraktivnija noć muzeja. Ono što je također važno spomenuti je da su na području Kopačkog rita, prije otprilike dva mjeseca razminirani posljednji metri Osječko-baranjske županije koji su zbog opasnosti od mina do sada bili nedostupni – kazao je Lukić i dodao da će Osječko-baranjska županija i u budućnosti biti partner i podrška u svim projektima koje Javna ustanova bude provodila.

Ravnatelj JU Park prirode Kopački rit Ivo Bašić istaknuo je kako je prošla godina bila rekordna godina po broju posjetitelja, ali i prihoda.

– Tijekom 2023. godine imali smo rast od 6 posto u broju posjetitelja u odnosu na 2022. godinu, a 13 posto su rasli prihodi. To je upravo ono što želimo u budućnosti, gostima nuditi proizvode s dodanom vrijednošću kako bismo zadržali kontinuitet rasta u svim segmentima. Kad je riječ o projektima koje trenutno provodimo, moram spomenuti Life Danube Free Sky, čiji je cilj doprinijeti biološkoj raznolikosti ekosustava duž Dunava, potom Life WILDisland, u kojem smo usmjereni na očuvanje ugroženih prirodnih staništa poplavnih šuma na dunavskim otocima te WatchOut projekt u kojem upotrebljavamo visoku tehnologiju i modele umjetne inteligencije u biomonitoringu faune i flore u Parku prirode Kopački rit, pri čemu smo jedino zaštićeno područje koje monitoring vrši na takav način – rekao je Bašić naglasivši pri tome da ustanova ima odličnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom koja je dala potporu u provođenju svih važnežih projekata.

Foto / Tihomila Jovanović/ OBŽ

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top