Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Baklava Cheesecake

Baklava Cheesecake

– Za sve ljubitelje baklave i kolača od sira – napokon imamo dva u jednom. Hrskava kora i orašasti plodovi pa kremasti nadjev – ovo će biti torta vaših snova kao što je i meni postala. Oduševljena sam….

VIDEO RECEPT: www.youtube.com/watch?v=vbZup9M8NgA

PODLOGA – CRUST:

– 300g kora za pite,savijače (12kom) – phyllo pastr

– 130g otopljenog maslaca – melted butter

Kore slagati u kalup od 26 centimetara tako da kore lagano vire van.

Staviti u kalup dvije kore – premazati maslacem i postupak ponavljati dokle god imate kora.Okolo kalupa odrezati višak kora i staviti u sredinu te preliti preostalim maslacem.

Peći 8-10 minuta na 180 stupnjeva.

POSIP – TOPPING

– 150g orašastih plodova (pistacija, badem i lješnjak) – ground nuts

– 4 žlice otopljenog maslaca – melted butter

– 2 žlice šećera u prahu – powdered sugar

Na pečenu koru ravnomjerno rasporediti pripremljen posip i odložiti sa strane.

KREMA – FILLING:

– 250g mascarpone sira – mascarpone

– 500g svježeg krem sira – cream cheese

– 200ml slatkog vrhnja (pavlake) – whipping cream

– 2 jaja – eggs

– 200g šećera – sugar

– 50g brašna ili gustina – flour or cornstarch

– 100ml mlijeka – milk

U veću posudu pomiješati sve sastojke, dobro izmiksati i izliti u kalup s korom i posipom.

Malo poravnati i peći od 60 do 70 minuta na 180 stupnjeva.

Ako vam se kore krenu jače peći, smanjite temperaturu na 170.

SIRUP:

– 150g šećera – sugar

– 150ml vode – water

– limunov sok

Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.

OStaviti da se potpuno ohladi i preliti rubove prohlađene Cheesecake Baklave.

Ukrasite po želji, dobro ohladite i uživajte u božanstvenom okusu!

Antonia Jagodić

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top