Znate li....
Početna / Kuharica / Deserti / Panna Cotta

Panna Cotta

Priuštite si čaroliju okusa!

Sastojci:

 1 l slatkog vrhnja za kuhanje
 200 gr šećera
 1 vanilin šećer
 aroma vanilije
 2 vrećice želatine u pločici

Preljev od čokolade ili od šumskog voća

Litru vrhnja staviti na štednjak i kuhati dok se ne zagrije (nekih 5 min), dodati 200 gr šećera i vanilin šećer, te par kapi arome vanilije.

Ako stavljate štapić vanilije potrebno je prethodno očistiti štapić od sjemenki i staviti u vrhnje nekih pola sata prije da vanilija pusti okus. Nakon grijanja vrhnja izvaditi štapić.

Pločice želatine staviti u hladnu vodu i pustiti da nabubre. Dodati ih u zagrijano vrhnje i miješati još par minuta. Staviti na hlađenje u frižider barem 4h ili preko noći.

Ukrašavate po želji, ili preljevom od čokolade ili šumskog voća. Čokoladu standardno topite. Šumsko voće prokuhati sa šećerom i smiksati da se dobije preljev.

Dobar tek 🙂

 

Recept poslala:  Marijana Meštrović

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top