Priuštite si čaroliju okusa!
Sastojci:
1 l slatkog vrhnja za kuhanje
200 gr šećera
1 vanilin šećer
aroma vanilije
2 vrećice želatine u pločici
Preljev od čokolade ili od šumskog voća
Litru vrhnja staviti na štednjak i kuhati dok se ne zagrije (nekih 5 min), dodati 200 gr šećera i vanilin šećer, te par kapi arome vanilije.
Ako stavljate štapić vanilije potrebno je prethodno očistiti štapić od sjemenki i staviti u vrhnje nekih pola sata prije da vanilija pusti okus. Nakon grijanja vrhnja izvaditi štapić.
Pločice želatine staviti u hladnu vodu i pustiti da nabubre. Dodati ih u zagrijano vrhnje i miješati još par minuta. Staviti na hlađenje u frižider barem 4h ili preko noći.
Ukrašavate po želji, ili preljevom od čokolade ili šumskog voća. Čokoladu standardno topite. Šumsko voće prokuhati sa šećerom i smiksati da se dobije preljev.
Dobar tek 🙂
Recept poslala: Marijana Meštrović