Breaking News
Početna / Događanja / Promo / Zašto profesionalni sportaši koriste Magnezijev klorid hexahidrat iz linije Jadrankina otopina

Zašto profesionalni sportaši koriste Magnezijev klorid hexahidrat iz linije Jadrankina otopina

Vrhunski proizvod Jadranke Vrhovec omiljen među olimpijcima i reprezentativcima

Magnezij je ključan mineral u procesu stvaranja energije u našem tijelu, a posebno je značajan za sve sportaše i ključan za i sportske performanse i uspjeh. Svako profesionalno, a i rekreativno bavljenje sportom povećava potrošnju magnezija iz tjelesnih rezervi. Tijekom treninga a i sportskih natjecanja, magnezij se počinje pojačano eliminirati iz tijela sportaša putem pojačanog znojenja. To je slučaj i kod svih ljudi tijekom ljetnih mjeseci, kada je preporuka da se posebno vodi računa o unosu magnezija, jer znojenjem svi gubimo vrijedne minerale, među kojima i magnezij. Profesionalni sportaši moraju održavati adekvatne zalihe magnezija u organizmu kako bi postizali vrhunske rezultate, a mnogi se odlučuju za Magnezijev klorid hexahidrat u spreju, iz linije proizvoda Jadrankine formule, a koji proizvodi tvrtka JadroMel Križevci, na čelu s poduzetnicom Jadrankom Vrhovec.

Postoje dokazi koji ukazuju kako je za optimalnu apsorpciju magnezija potrebno zadržavanje magnezija u crijevima najmanje 12 sati, što zbog laksativnog djelovanja magnezija u dodacima prehrani četo nije moguće. Zato je upravo transdermalna primjena magnezija u spreju optimalna, njome se zaobilazi probavni sustav i osigurava najveću apsorpciju.

Magnezijev klorid hexahidrat brenda Jadankina otopina jamči brzu nadoknadu potrošenog magnezija što je posebno važno kod sportova izdržljivosti kao što je dizanje utega, pa stoga ne čudi da neki od najpoznatijih hrvatskih sportaša upravo koriste ovaj proizvod.

Jedna od njih je Kristina Horvat, članica Powerlifting kluba Virovitica, hrvatska je reprezentativka i prva osoba u povijesti hrvatskog powerliftinga koja nosi zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva u powerliftingu iz 2021. Kristina je tri posljednje godine hrvatska prvakinja u powerliftingu te dvije godine u bench pressu. Dvije godine za redom Kristina, koju nazivaju ‘najjačom že nom u Hrvatskoj’ također je i apsolutna prvakinja Hrvatske. Ova vrhunska sportašica se ne odvaja od Magnezijevog klorida hexahidrata u spreju i koristi ga već nekoliko godina. Kristinin primjer odnedavno slijede i mlađe sportašice u usponu. Jedna od njih je dvanaestogodišnja Gabriela Frlan, hrvatska reprezentativka i državna prvakinja u dizanju utega do 13 godina u kategoriji do 55kg, a uz nju Magnezijev klorid u spreju koristi i Chiara Reljac, petnaestogodišnja sportašica koja punih 5 godina niže sjajne rezultate u disciplini Olimpijsko dizanje utega te je višestruki državni prvak i rekorder u ovoj disciplini. Također je hrvatska reprezentativka, a na sve svoje treninge uvijek sa sobom nosi Magnezijev klorid hexahidrat kako bi odmah po održanom treningu što prije mogla nadoknaditi gubitak magnezija u tijelu.

Inače, među prvim uspješnim sportašima Magnezijev klorid hexahidrat u spreju brenda Jadrankina otopina prepoznao je Terror Ivica Trušček, jedan od najuspješnijih domaćih MMA boraca svih vremena, poznat i kao najopakiji borac Balkana.

A za Magnezijev klorid hexahidrat u spreju tvrtke JadroMel odlučio se i vrhunski sportaš i paraatletičar Marin Županović. Marin je osječki sportaš član Atletskog kluba Slavonija Žito koji je nanizao visoke sportske rezultate još od motociklizma, u kojem je bio državni prvak, pa sada i do paraatletike. Marin je državni prvak u bacanju koplja , a postiže sjajne rezultate i u bacanju diska . Kao sportašu u kolicima, Magnezijev klorid hexahidrat Marinu olakšava i bolove u mišićima nakon napornih treninga.

Inače, tipični znakovi manjka magnezija kod sportaša su grčevi mišića nogu i mišića općenito, a prilikom nedovoljnog unosa magnezija, kod sportaša gotovo uvijek dolazi i do pada sportskih performansi. Zato magnezij često nazivaju i mineralom sportske uspješnosti. S obzirom na to da unosom hrane bogate magnezijem sportaši mogu zadovoljiti tek oko jedne četvrtine dnevnih potreba, za njih uistinu nema uspjeha bez da se odluče za unos magnezija u obliku suplemenata ili spreja, kao što je slučaj s Magnezijevim kloridom hexadiratom. A upravo su se za taj proizvod s punim povjerenjem odlučili svi ovi vrhunski sportaši, pri čemu njihova vjernost ovom jedinstvenom proizvodu zasigurno potvrđuje i kvalitetu proizvoda.

Sve proizvode tvrtke JadroMel d.o.o. potražite u biljnim ljekarnama, boljim trgovinama zdrave hrane i u web trgovini:

https://jadrankinaotopina.com

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top