Znate li....
Početna / Moj dom / Soba za vešeraj

Soba za vešeraj

  • Svaka žena koja vodi brigu o prljavom rublju, sanja o svojoj sobi za vešeraj gdje nema pristupa muškarcima. To može biti jedna mala prostorija, no ženama je najvažnije da je to samo njihov teritorij gdje uz naporan rad, pronalaze i svoju oazu mira. Ovisno o tome glačate li, stavljate li rublje na pranje ili sušenje, najvažnije od svega je da vam je većina stvari nadohvat ruke. Nema smisla imati posebnu prostoriju za svaku od ovih radnji.

Znate ono kad vam nakon napornog dana padne napamet da morate glačati pa vam se smrači?! Zašto da vam ovi poslovi budu neopisivo zamorni kad možete stvoriti svoju posebnu prostoriju za uživanje! Uvijek možete pogledali neki film dok glačate ili poslušali vašu omiljenu pjesmu. Svaki posao može biti lak ako mi sami ne zakompliciramo stvari.

 

Stoga, opustite se i uživajte, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako organizirati jednu od vaših dražih prostorija u kući, sobu za vešeraj.

Soba za vešeraj ne mora nužno biti neuredna, ukoliko na stalak naslonite dasku za glačalo i ugradite držač za glačalo. Također možete napraviti oglasnu ploču na kojoj ćete pisati upustva za pranje različitog rublja, a uz magnetsku kuku važne stvari ćete imati na dohvat ruke.

Najbolje je imati tri košare za prljavo rublje gdje ćete odvajati bijelo, osjetljivo i rublje u boji. Riješite se glomaznih kutija s kojima je ponekad teško pretakati deterdžent, već nabavite nekoliko staklenih posuda gdje će vam to stajati. I obavezno nabavite malu posudicu za pretakanje deterdženta.

Neke stvari koje vam ne trebaju svakodnevno, neka budu pohranjene na policama, no unutar dosega. Ugrađena lampa je idealna za dodavanje ekstra svjetlosti, a ne zauzima radnu površinu. Kutije na policama su korisne za držanje deterdženta za uklanjanje mrlja, vješalica, zatim seta za šivanje i ostale potrepštine. A ako ponekad ostajete dulje vrijeme u ovoj prostoriji, preporučujemo da nabavite radio ili TV jer vam na taj način ovaj posao neće predstavljati ništa tragično.

 

 

 

O nama Obitelj.hr

3 komentara

  1. Voljela bih imati “vešerajski” kutak u domu kao i veliku garderobu… ah 🙂

  2. Praktično…i meni uopće ne bi smetalo takvu prostoriju dijeliti s muškarcem 😀

  3. Preporučila sam mužu da ovo pročita… dok ja radim, da mi pravilno opegla sav veš 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top