Znate li....
Početna / Događanja / Veliki gubitak za modni svijet: Preminuo Roberto Cavalli, legendarni talijanski dizajner

Veliki gubitak za modni svijet: Preminuo Roberto Cavalli, legendarni talijanski dizajner

U modnom svijetu danas vlada tuga zbog vijesti o smrti jednog od najpoznatijih talijanskih dizajnera, Roberta Cavallija. Četrdeset i osam godina nakon osnivanja svoje modne kuće, Cavalli je preminuo u svom domu u Firenci u dobi od 83 godine.

Foto / Screenshot

Cavalli je bio sinonim za glamur i luksuz u modnoj industriji, poznat po svojim raskošnim uzorcima, živopisnim bojama i revolucionarnim dizajnom. Njegova marka, poznata po leopardovim printevima i sofisticiranim haljinama, postala je kultna diljem svijeta.

Rođen u Firenci 1940. godine, Cavalli je započeo svoju karijeru kao umjetnik, a kasnije se prebacio na modni dizajn. Svoj prvi butik otvorio je 1972. godine, a uskoro je postao prepoznatljivo ime u svjetskoj modnoj industriji.

Cavalli je bio više od samo dizajnera – bio je vizionar koji je mijenjao pejzaž mode. Njegov utjecaj protezao se od haute couture do prêt-à-porter linija, inspirirajući generacije dizajnera širom svijeta.

Smrt Roberta Cavallija ostavlja prazninu u modnoj industriji, ali njegovo naslijeđe će živjeti kroz njegove revolucionarne kreacije i neizbrisiv utjecaj na svijet mode.

Izvor / Foto /Instagram Screenshot

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top