Znate li....
Početna / Događanja / Uoči dolaska u Lisinski The Frajle izdale album ‘Dnevnik duše’

Uoči dolaska u Lisinski The Frajle izdale album ‘Dnevnik duše’

“To je kruna naše karijere, a pjesma ‘Prijatelj’ dragulj u toj kruni”

Petnaest divnih godina proletjelo je u trenu za Natašu Mihajlović, Jelenu i Nevenu Buča, kao i za vjernu publiku ženskog trija The Frajle. Toliko je prošlo od njihova osnutka, a kako ljepše proslaviti jubilej nego novim albumom “Dnevnik duše” i početkom velike rođendanske regionalne turneje. Posebnost na nosaču zvuka, ističu, upravo je singl “Prijatelj”. Koliko prijatelja može stati u jednu pjesmu? Sudeći prema novom hitu, cijela regija s tendencijom da se poruka ljubavi i prijateljstva prenese i puno šire u svijet.

– “Dnevnik duše” došao je kao kruna dosadašnje karijere i glazbenog iskustva, a pjesma “Prijatelj” kao dragulj u toj kruni, rekla je Nevena Buča o singlu s novog albuma, na kojoj su emocije i glazbu Frajle udružile sa svojim prijateljima, eminentnim glazbenicima – Sanjom Doležal, Sergejem Ćetkovićem, Adijem Šošom, Lukom Basijem i Lozanom.

– Raditi s umjetnicima kakvi su oni, univerzalni je jezik muzike koji kao Frajle njegujemo posljednjih 15 godina. Naš jubilej slavimo s vjernom publikom, ali odlučile smo ići i korak dalje – podijeliti ga s našim dragim kolegama, rekla je Nevena Buča.

– Željele smo ovim albumom još jednom pokazati da se sve može kad se žene slože te da podsjetimo da je glazba univerzalni jezik ljubavi, a mi samo svoje emocije pretačemo u note, dodala je Nataša Mihajlović, a treća Frajla Jelena Buča pokušala je objasniti koja je tajna njihova uspjeha.

– Možda je naš najveći uspjeh to što su naši tekstovi vrckavi, životni, puni duha i emocije. Sve nove pjesme zapravo su život koji smo oblikovale u stihove. Jer nekad je smiješno, nekad tužno, ali je uvijek – naše i neponovljivo. Trajanje znači neku kvalitetu. Nama je glazba dala sve. I ljubav i odobravanje i publiku. A mi se odužujemo kroz nove pjesme i još bolje nastupe tijekom ove godine na turneji koja su puni do posljednjeg mjesta, poručila je.

I upravo u emotivnom nastupu prošlo je predstavljanje “Dnevnika duše” u Novom Sadu, gdje su nastupile pred brojnim uzvanicima, među kojima je bila i Tijana Bogićević, predstavnica Srbije na Euroviziji 2017. godine kao i prošlogodišnja senzacija s Beovizije – Princ. Cijeli album pustile su publici i onima koji će to tek postati na službenom kanalu na YouTubeu, a glazbenu priču Frajle nastavljaju na velikoj regionalnoj turneji, koja u sljedećih mjesec dana objedinjuje 20tak gradova. Tako u zagrebačku Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog stižu 2. travnja, gdje pripremaju mnoga iznenađenja. Datumi za proljeće i ljeto i dalje se pune, a gdje god su kod nas nastupale, bilo na obali ili unutrašnjosti, uvijek su doživjele lijepu povezanost i prijateljstvo s publikom svih generacija.

Foto / Ana Banjac

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top