Znate li....
Početna / Vaš kutak / Antonia / Torta od mrkve

Torta od mrkve

Iskreno: uvijek sam čudno reagirala kad bi netko spomenuo da od mrkve može napraviti tortu ili kolač – sve dok nisam isprobala.

Torta od mrkve je nešto najfinije što sam u zadnje vrijeme jela.Okus mrkve se opće ne osjeti. Kremasta je – baš onako kako ja volim.Isprobajte i javite dojmove! ❤️ od srca sve preporuke.

BISKVIT (promjer kalupa Ø22cm):

– 180g brašna – flour

– 10g praška za pecivo – baking powder

– 120g šećera (može i smeđeg) – sugar

– 2 žličice cimeta – cinnamon

– 210ml maslinovog ulja (može i suncokretovo) – oil

– 3 jaja – eggs

– 70g mljevenih oraha – ground walnuts

– 300g sitno naribane mrkve – ground carrot

U posudi dobro pomiješati brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer.Dodati maslinovo ulje i miksati na najmanjoj brzini.Dodavati jedno po jedno jaje i dobro izmiksati.Zatim dodati mljevene orahe i naribanu mrkvu te dobro izmiješati špatulom.Smjesu podijeliti na tri dijela i peći oko pola sata na 160 stupnjeva, u kalupu Ø22cm.

KREMA:

– 150g maslaca – butter

– 200g krem sira – cream cheese

– 180g čvrstog jogurta ili kiselog vrhnja – sour cream

– 200ml vrhnja za šlag – whipping cream

– 120g šećera u prahu – caster sugar

Posebno izmiksati vrhnje za šlag u jednoj posudi.U drugoj posudi miksati maslac i krem sir te dodati šećer. Miksati dok se sve ne sjedini.Dodati čvrsti jogurt i izmiksano vrhnje za šlag. Miksati dok se sve ne sjedini.Kremu podijeliti na dva dijela + ostaviti nekoliko žlica kreme za premazati tortu.

SLAGANJE TORTE:

– kora – krema – kora – krema – kora – premazati s onih par žlica kreme što ste ostavili.Okolo sam ukrasila sjeckanim orasima.

Tortu hladiti minimalno četiri do pet sati (najbolje preko noći).

Instagram

Video Tik Tok

Antonia Jagodić

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top