Savjet:
Što jesti kod anemije ?

Što jesti kod anemije ?

Postoje različite vrste anemije, ali anemija zbog nedostatka željeza je najčešća. Javlja se kada krv osobe nema dovoljno zdravih crvenih krvnih stanica. To je problematično jer su crvena krvna zrnca odgovorna za prijenos kisika do tjelesnih tkiva, objašnjava klinika Mayo. U slučaju anemije zbog nedostatka željeza, njihovo stanje anemije uzrokovano je nedostatkom željeza.

Anemija uzrokovana nedostatkom željeza može dovesti do toga da se osoba osjeća umorno i bez daha, piše izvor. Srećom, postoje načini da povećate unos željeza. Jedan od načina da to učinite je prehrana puna hrane bogate željezom.

Evo pregleda najboljih namirnica bogatih željezom za anemiju…

Lisnato povrće

Kada je u pitanju lisnato povrće, što tamnije to bolje! Tamno lisnato povrće najbolji je izvor nehem željeza, kaže Healthline. Tu spadaju špinat, kelj, zelenjad, maslačak i blitva.

Međutim, iako su špinat i kelj bogati željezom, također su bogati i oksalatima. “Oksalati se mogu vezati sa željezom, sprječavajući apsorpciju nehem željeza”, upozorava Healthline. Također ne biste trebali koristiti zelje kao jedini način liječenja ovog stanja.

Foto/screenshot

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top