Savjet:
Što je to Detox ?

Što je to Detox ?

Riječ “detox” često se spominje u wellness prostoru i u većini slučajeva treba je uzeti s ozbiljnom rezervom — bilo da se radi o izbacivanju šećera ili dvosatnom sjedenju u infracrvenoj sauni. Ali prema nekim sa dermatolozima kada je u pitanju koža, maske za lice za detoksikaciju (ili detoksikaciju) mogu poslužiti stvarnoj, dokazanoj svrsi u izvlačenju prljavština, prljavština i prljavština koja se tijekom vremena može zadržati u porama i na površini kože.

“Tradicionalno razmišljamo o detoksikacijskim maskama za kožu sklonu aknama, ili nakon dugih putovanja ili situacija visokog stresa”. “U novije vrijeme, s povećanjem razine onečišćenja, a onečišćenje u zatvorenom prostoru sada je veće nego na otvorenom, preporučujem svima da razmotre korake detoksikacije u borbi protiv zagađivača.”

Jedna od najboljih stvari u ovoj kategoriji proizvoda danas je da postoje dostupne opcije za svaki cjenovni razred, s nekim od najboljih formula koje dolaze od robnih marki kao što su Neutrogena i Clean & Clear dostupne ispod 10 dolara,ali i one koje možete pripremiti sami.

Od nezavisnih marki kao što su dostupne u drogerijama s druge strane one cjenovnog spektra, često formulirane sa sastojcima poput meke gline, aktivnog ugljena, morske soli, algi i antioksidansa, maske za detoksikaciju ne samo da čiste kožu, već je štite od budući problemi s kožom poput isušivanja (česta pritužba kod formula detox maski).

“Ako imate akne, maska ​​za detoksikaciju trebala bi vam pomoći da očistite pore i smanjite masnoću na površini”.”Ako živite u urbanom okruženju gdje onečišćenje prodire duboko u slojeve kože, detox nega kože borit će se protiv zagađivača koji oštećuju kožu i koji su povezani s ubrzanim promjenama starenja, uključujući staračke pjege i bore.”

Što se tiče učestalosti korištenja, dermatolozi savjetuju da se maske za detoksikaciju mogu koristiti često kao i noću ako želite riješiti trenutnu zabrinutost, ali predlaže da se smanjite na tri puta tjedno “kada vidite vidljivo poboljšanje od maske”. kao vrsta programa održavanja. Naravno, važno je slušati svoju kožu — osobito ako koristite snažniju formulu — i slijediti specifične smjernice proizvoda koji koristite.

(preuzeto)

Foto /screenshot

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top