Znate li....
Početna / Događanja / Promo / Stjepan Tarcal triput rušio državni rekord!

Stjepan Tarcal triput rušio državni rekord!

Puno je atletskih uzbuđenja bilo proteklog vikenda u Zagrebu. Za nas je najljepša vijest stigla s ekipnog kadetskog Prvenstva Hrvatske i nacionalnog Kupa u toj konkurenciji, budući da je Stjepan Tarcal postavio novi državni rekord u skoku s motkom! Čak u tri navrata uspio je preskočiti dosadašnje rekordne visine na ovome natjecanju što je uistinu kuriozitet u svijetu „kraljice sportova“. U konačnici se zaustavio na 4,51 metar i dakako uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Čestitke Stjepanu i njegovom treneru Atili Salaju!

Pobijedila je i naša štafeta 3×300 metara u sastavu: Mateo Rašić, Karlo Ledić-Krznarić, Stjepan Tarcal i Nikola Šešum (2:41,20). Drugi je bio Šešum na 300 metara s preponama (43,24), dok su treća mjesta osvojili: motkaš Jakov Maričak (3,61), Marija Sajter u bacanju kladiva (33,96) i štafeta 4×100 metara: Rašić, Ledić-Krznarić, Šešum i Tarcal (47,59). Svojim rezultatima u Zagrebu Tarcal i Šešum su izborili nastupe za U-16 reprezentaciju Hrvatske.

Kadeti su na kraju kup-natjecanje završili na 5. poziciji, kadetkinje su bile 11. što je Crveno-plavima u sveukupnom poretku donijelo 5. mjesto. Kada je riječ o ekipnom prvenstvu, dečki su bili četvrti, a djevojke šeste. Prilikom vrednovanja ovih dometa treba imati na umu da je praktički 80 posto onih koji su nastupili za AK Slavonija Žito 2009. godište i mlađi, pa se tek iduće sezone od njih očekuju pravi rezultati…

https://akslavonija-zito.hr/rezultati

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top