Jutra su hladnija, i nazire se kraj ljeta. U jesenskom vremenu obožavam praviti i jesti pite, a danas vam donosim recept za pitu od čokolade. Topi se u ustima.
Gotova za čas.
TIJESTO
– 300g brašna
– 150g maslaca
– 4 žlice šećera
– Prstohvat soli
– Žličica praška za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 1 jaje
NADJEV
– 500ml mlijeka
– 2 pudinga od čokolade
– 70g čokolade
– 7 žlica šećera
– 80grmaslaca
– 5 žlica mljevenog lješnjaka
1. Pomiješati brašno, van.šećer, prašak za pecivo, šećer, prstohvat soli, maslac i jaje i zamijesiti tijesto. Zamotati ga u foliju i ostaviti u hladnjaku sat vremena.
2. Za to vrijeme napraviti nadjev. Izlomiti čokoladu, mlijeko kuhati do vrenja, pomiješati puding i šećer i od ukupne količine mlijeka oduzeti malo i pomiješati tako da se suhi sastojci razmute u glatku smjesu bez grudica. Ukuhati puding u uzavrelom mlijeku te kuhati dok se ne zgusne.
3. Maknuti s vatre i odmah umiješati maslac, sve dobro izmiješati, pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi.
4. Tijesto podijeliti na dva dijela, prvi dio tijesta razvaljati na papiru za pečenje veličina 25x35cm. Prebaciti ga u kalup i izliti kuhani ohlađeni čokoladni nadjev, preko nadjeva posipati lješnjake te na kraju naribati drugi dio tijesta odozgora
5. Pitu peći na 180*C oko 40ak minuta. Pečenu pitu po želji posuti šećerom u prahu ili išarati s otopljenom čokoladom.