Znate da mak obožavam, a rozen kore oduvijek želim isprobati. Bile su na nekoj akciji, maka sam imala – i napravila sam ovo čudo od kolača koje sam dugo gledala i odgađala njegovu pripremu,ispričala nam je Antonia .
Sastojci
– 7 Rozen kora (1 paket)
FIL :
– 270g šećera
– 300ml mlijeka
– 300g mljevenog maka
– 100g mljevenog keksa
– 250g maslaca
GLAZURA
– 100g čokolade
– 3 žlice ulja
Priprema
Kuhati mlijeko i šećer do vrenja, a zatim dodati mak te lagano kuhati par minuta.
Maknuti s vatre, umiješati maslac pa mljeveni keks i dobro promiješati.
Fil podijeliti na šest dijelova i filovati kore. (Zadnju koru ne premazujete jer na nju ide glazura).
Na kolač staviti neku knjigu da ga malo pritisne, ohladiti i drugi dan preliti glazurom.
Kolač je najbolje rezati skalpelom.

Antonia Jagodić