Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Rozen mak pita

Rozen mak pita

Znate da mak obožavam, a rozen kore oduvijek želim isprobati. Bile su na nekoj akciji, maka sam imala – i napravila sam ovo čudo od kolača koje sam dugo gledala i odgađala njegovu pripremu,ispričala nam je Antonia .

VIDEORECEPT

Sastojci

– 7 Rozen kora (1 paket)

FIL :

– 270g  šećera

– 300ml mlijeka

– 300g mljevenog maka

– 100g mljevenog keksa

– 250g maslaca

GLAZURA

– 100g čokolade

– 3 žlice ulja

Priprema

Kuhati mlijeko i šećer do vrenja, a zatim dodati mak te lagano kuhati par minuta.

Maknuti s vatre,  umiješati maslac pa mljeveni keks i dobro promiješati.

Fil podijeliti na šest dijelova i filovati kore. (Zadnju koru ne premazujete jer na nju ide glazura).

Na kolač staviti neku knjigu da ga malo pritisne, ohladiti i drugi dan preliti glazurom.

Kolač je najbolje rezati skalpelom.

Antonia Jagodić

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top