Savjet:
Panzerotti

Panzerotti

Panzerotti potječu iz južne i srednje Italije, posebno iz Apulijske kuhinje. U osnovi su male verzije pizze Calzone, ali se obično prže, a mogu se peći i u pećnici, zbog čega su poznati i kao calzoni fritti u Italiji, najčešće u Kampaniji. U dijelovima Apulije, kao što su Molfetta i Mola di Bari (obje u metropolitanskom gradu Bariju), Panzerotti se također nazivaju frittelle “fritule”, dok su u Brindisiju poznati kao frittle .

Najčešći nadjevi za ovaj promet su rajčica i mozzarella. Oguljene cijele rajčice ocijedite i osušite da biste ih koristili kao nadjev, jer će se tijesto zbog vlage parati ako koristite nesušene rajčice. Ostali nadjevi su luk pirjan na maslinovom ulju i začinjen slanim inćunima i kaparima ili mortadelom i sirom Provolone.

Drugačiji recept za panzerotti je panzerotti di potatoes (“krumpir panzerottis”), specijalitet iz Salenta koji se sastoji od kroketa od pire krumpira, a ne od panzerottija kako se taj izraz najčešće misli.(wikipedia)
Mi smo pekli u pećnici po našem receptu.
Sastojci za tijesto :
1 svježi kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
350 g pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
3 žlice maslinova ulja
200 ml tople vode
Nadjev :
šunka
sir
rajčica/kečap

Priprema:
Umijesite tijesto kao za pizzu,ostavite da odstoji pola sata, razvaljajte,pa okruglim kalupima izrežite tijesto.Punite ga nadjevom od sitno sjeckane šunke,sira i rajčice/kečapa.Punjenje stavite u sredinu pa preklopite tijesto i vilicom utisnuti rubove .Peći na 200 stupnjeva 20 minuta,Na kraju premazati uljem od masline.

foto/obitelj.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top