Kremasti kolači od jabuka savršena su poslastica koja spaja sočnost sezonskog voća s bogatstvom kremastih punjenja. Ovaj desert donosi spoj tradicionalnih okusa i moderne kulinarske maštovitosti, a svaki zalogaj osvaja neodoljivom kombinacijom nježne teksture i slatkoće jabuka. Bez obzira tražite li inspiraciju za blagdanski stol ili jednostavnu, a posebnu slasticu za svaki dan, kremasti kolači od jabuka pravi su izbor koji će oduševiti cijelu obitelj.
Jako volim pite s jabukama, ali pošto su mi još draži kremasti kolači – ovaj kremasti s jabukama i s najfinijim aromama jeseni će vas oduševiti. Topi se u ustima ispričala nam je Antonia .
Jeste li vi ljubitelj više pita s jabukama ili kremastih kolača s jabukama?
– 600ml vode – water
– 1kg jabuka – apples
– 250g šećera – sugar
– 2 vanilin šećera – vanilla sugar
– žličica cimeta – tsp cinnamon
– sok pola limuna – lemon juice
– 2 vrećice pudinga od vanilije – vanilla pudding powder
– 100ml vode za razmutiti pudding
– watter
– 250g petit keksa – Petit Beurre
– 200ml vrhnja za šlag – whipping cream
Poklopiti i pustiti da zakuha.Jabuke naribati, dodati malo cimeta i dodati u vodu te kuhati na srednjoj vatri desetak minuta.U 100 mililitara vode izmutiti pudding i uliti ga u smjesu s jabukama te kuhati još minutu dok se ne zgusne.Kekste složiti na dno kalupa, izliti polovicu smjese s jabukama, poslagati još jedan red keksa i preliti drugim dijelom smjese s jabukama.Kolač ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi i onda ga prebaciti u hladnjak.Kad se kolač ohladio, izmutiti vrhnje za šlag i premazati kolač.
Ukrasiti po želji!
Antonia Jagodić