Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / KREMASTI KOLAČ S JABUKAMA bez pečenja

KREMASTI KOLAČ S JABUKAMA bez pečenja

Kremasti kolači od jabuka savršena su poslastica koja spaja sočnost sezonskog voća s bogatstvom kremastih punjenja. Ovaj desert donosi spoj tradicionalnih okusa i moderne kulinarske maštovitosti, a svaki zalogaj osvaja neodoljivom kombinacijom nježne teksture i slatkoće jabuka. Bez obzira tražite li inspiraciju za blagdanski stol ili jednostavnu, a posebnu slasticu za svaki dan, kremasti kolači od jabuka pravi su izbor koji će oduševiti cijelu obitelj.

Jako volim pite s jabukama, ali pošto su mi još draži kremasti kolači – ovaj kremasti s jabukama i s najfinijim aromama jeseni će vas oduševiti. Topi se u ustima ispričala nam je Antonia .

Jeste li vi ljubitelj više pita s jabukama ili kremastih kolača s jabukama?

– 600ml vode – water

– 1kg jabuka – apples

– 250g šećera – sugar

– 2 vanilin šećera – vanilla sugar

– žličica cimeta – tsp cinnamon

– sok pola limuna – lemon juice

– 2 vrećice pudinga od vanilije – vanilla pudding powder

– 100ml vode za razmutiti pudding

– watter

– 250g petit keksa – Petit Beurre

– 200ml vrhnja za šlag – whipping cream

Poklopiti i pustiti da zakuha.Jabuke naribati, dodati malo cimeta i dodati u vodu te kuhati na srednjoj vatri desetak minuta.U 100 mililitara vode izmutiti pudding i uliti ga u smjesu s jabukama te kuhati još minutu dok se ne zgusne.Kekste složiti na dno kalupa, izliti polovicu smjese s jabukama, poslagati još jedan red keksa i preliti drugim dijelom smjese s jabukama.Kolač ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi i onda ga prebaciti u hladnjak.Kad se kolač ohladio, izmutiti vrhnje za šlag i premazati kolač.

Ukrasiti po želji!

Antonia Jagodić

VIDEO

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top