Znate li....
Početna / Događanja / Okusi dalekog Istoka osvojili poznate splićane

Okusi dalekog Istoka osvojili poznate splićane

U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav u tijeku su dani azijske kuhinje u sklopu kojih možete doživjeti okuse dalekog istoka koje vrlo vješto priprema Mladen Jazidžija, sous chef restorana.

Da se ne morate nužno otisnuti na daleko putovanje kako biste uživali u gastronomiji dalekog istoka sinoć su se uvjerili gosti restorana Port 74 koji su uz prezentaciju jela Mladena Jazidžije uživali u rapsodiji okusa fino balansiranih začina i svježih namirnica.

Splićanke i Splićani isprobali su razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Oduševili su ih i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine, ali i zanimljivi deserti, kao što je japanski cheesecake.

Namirnice kojima Dalmacija obiluje, idealne su za spoj istoka i Mediterana. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Istočnjački način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja, u kojem možete uživati sve do 6. Ožujka.

Posjetite restoran Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav i dozvolite gastronomiji da Vas nakratko odvede na Daleki Istok.

Foto /Prosper Filipović

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top