Srijeda , 21 veljača 2024
Savjet:
Movembar: Muškarci u borbi protiv raka prostate

Movembar: Muškarci u borbi protiv raka prostate

Svake godine, tijekom mjeseca studenog, diljem svijeta muškarci se udružuju u borbi protiv raka prostate, a taj pokret poznat je pod nazivom Movembar. Ova inicijativa nije samo podsjetnik na važnost zdravlja muškaraca, već je i poticaj da se svi odazovu redovitim pregledima radi prevencije i ranog otkrivanja ovog oblika raka.

Ovu akciju podupiru i brojni poznati osječani a i medicinski djelatnici predvođeni dr. sc. Oliverom Pavlovićem sa Zavoda za urologiju KBC -a Osijek .

Predani zdravlju muškaraca, aktivno promoviraju svijest o važnosti redovitih pregleda tijekom cijele godine, a posebno ističući važnost pregleda tijekom Movembara. Njihova posvećenost i inicijative tijekom ovog mjeseca postaju ključne točke poticanja muškaraca da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem.

“Redoviti pregledi su ključni za rano otkrivanje raka prostate. Movembar je vrijeme kada želimo naglasiti važnost ovih pregleda i potaknuti muškarce da brinu o svom zdravlju”, istaknuo je dr. Oliver, poznati osječki urolog.

Rak prostate, jedan od najčešćih oblika raka kod muškaraca, često se može uspješno liječiti ako se otkrije u ranim fazama. Stoga, educiranje i poticanje muškaraca na redovite preglede postaju ključni u borbi protiv ove bolesti.

Movembar nije samo mjesec podizanja svijesti, već je i prilika za zajedničku akciju. Osječki urolozi organiziraju edukativne radionice, pružaju podršku i informacije muškarcima kako bi se osnažili u brizi za svoje zdravlje.

Kroz Movembar, liječnici ali i svi muškarci koi nose brkove šalju snažnu poruku: briga o zdravlju muškaraca nije sezonska, već kontinuirana obveza. Ovaj mjesec je podsjetnik da je briga o zdravlju uvijek u modi.

Tradicionalno svi „brke“ grada Osijeka zadnji dan u mjesecu Studenom okupljaju se na zajedničkom druženju, a stručni žiri sastavljen od uglednih Osječanki proglašava najbolji brk godine. Ove godine tu prestižnu titulu osvojio je gospodin Ivan Horvat inače poznat kao jedan od organizatora festivala WineOs.

Pozivamo sve muškarce da se iduće godine pridruže ovom pokretu a da odmah preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju vlastitog zdravlja jer zajedno, uz podršku stručnjaka, možemo biti korak bliže prevenciji i borbi protiv raka prostate.

Promo

GALERIJA

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top