Breaking News
Početna / Događanja / Promo / Lampioni u sjećanje na žrtve duž Vukovarske ulice u Osijeku

Lampioni u sjećanje na žrtve duž Vukovarske ulice u Osijeku

Duž jedne od najduljih osječkih ulica, Vukovare ulice, učenici 34 osječke osnovne i srednje škole upalili su tisuće lampiona, a kod spomenika Crvenom fići priključila su im se izaslanstva Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije koji su također upalili lampione u sjećanje na žrtvu Vukovara.

– Ponos, tuga i zahvalnost preplave nas pred svaki 18. studeni. Večeras smo se okupili kako bismo u Osijeku, duž Vukovarske ulice, zapalili svijeće koje će obasjati put prema herojskom gradu Vukovaru te na taj način odali počast vukovarskim braniteljima i civilima, našim herojima koji su dali svoje živote kako bi branili Vukovar i obranili Hrvatsku i grad Osijek – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Dodao je kako je zajedničko paljenje nekoliko tisuća lampiona tradicija duga gotovo dva desetljeća i da će se večeras grupa mladih Osječanki i Osječana zaputiti pješice prema Vukovaru kako bi sudjelovala sutra u Koloni sjećanja.

– Okupili smo se večeras na Vukovarskoj ulici, kao i svake godine, u čast Vukovaru, gradu heroju, i u znak sjećanja na sve preminule i poginule hrvatske branitelje, kao i sve civile koji su sanjali samostalnu Republiku Hrvatsku, koju danas imamo zahvaljujući upravo njihovoj žrtvi – istaknuo je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Mato Lukić.

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata kod Kapelice Kraljice Mira na Krunskoj utvrdi odala su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Grad Osijek

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top