Breaking News
Početna / Događanja / Filmovi & Predstave / Noć kazališta u Šibeniku

Noć kazališta u Šibeniku

Svake godine u studenom, diljem Europe, obilježava se noć kazališta. Ove godine Noć kazališta u Republici Hrvatskoj broji 15 godina, a baš je šibensko kazalište od prvog dana uz ovu manifestaciju.

Noć kazališta započela je kao jednodnevna manifestacija, no s vremenom je prerasla u višednevnu manifestaciju kojoj je cilj ojačati vidljivost kazališne djelatnosti te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina.

Sukladno tome, s obzirom da se Noć kazališta ove godine održava u narednom tjednu, pripremili smo cijeli tjedan raznolikih događanja u našem kazalištu, i to za sve dobne skupine.

Prva na repertoaru je predstava Dođi gola na večeru u produkciji HNK u Šibeniku. Dođi gola na večeru, predstava nastala prema tekstu Marca Camolettija, pod redateljskom palicom Nine Kleflin, premijerno je izvedena ove godine početkom listopada. Predstava je od prve izvedbe ispraćena ovacijama, a o tome govori i podatak da se za slijedeće izvedbe tražila ulaznica više. Riječ je o izuzetno zabavnoj, kompleksnoj radnji, prepunoj obrata i događanja. Klasična, sjajno napisana komedija zabune s krivim identitetima, ulascima na kriva vrata i stravičnom zbrkom. Vrhunski glumački tim čine Bojan Brajčić, Donat Zeko, Oriana Kunčić, Ana Perković, Franka Klarić i Krešimir Jelić. Na 16. Festivalu regionalnih kazališta Prolog u Sisku nagrađena je za najbolju predstavu po izboru publike.

Predstava je na programu u ponedjeljak, 20. studenog, kao i tjedan iza, u ponedjeljak, 27. studenog s početkom u 20 sati. Ulaznice su u prodaji na blagajni i webshopu kazališta.

Organizirano, za učenike srednjih škola predstava će igrati u utorak, 21. i srijedu, 22. studenog., a gostovat će i u Splitu, u dvorani Lora, u petak, 17. studenog.

U utorak 21. studenog u 20 sati na repertoaru je koncert pod nazivom Bernstein theatre songs u izvedbi mezzosopranistice Nere Gojanović i pijanistice Gordane Pavić. Leonard Bernstein (1918. – 1990.), američki skladatelj, pijanist, dirigent i glazbeni teoretičar. Dirigirao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je dirigent Njujorške filharmonije. Nastupao je i kao operni dirigent, te kao koncertni pijanist. Bernstein je skladao djela izrazito američkog značaja, protkana elementima jazza, posebice simfonije, koncerte, opere, balete, komornu i vokalnu glazbu, te nekoliko mjuzikla.

Jedinstvena je ovo prilika čuti svima znana Bernsteinova djela, kao što su Dream With Me (Peter Pan), I Feel Pretty (West side story), A Little Bit In Love (Wonderful town), Tonight (West side story), Spring will come again (The skin of our teeth) itd.

Ulaz na koncert je slobodan, a zbog ograničenog broja sjedećih mjesta ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni kazališta.

U subotu 25. studenog u 11 sati, za djecu igra predstava Grudica – topla priča za hladne zimske dane. Grudica je jedna topla priča za hladne zimske dane, koja nam govori o darivanju i pravom prijateljstvu između malenoga zeke, šišmišića, vjeverice i jednog stabalca tise, rođenom u zimskoj noći na jednom, snijegom i ledom prekrivenom proplanku. Ovu je priču najljepše slušati uz vatricu i topli čaj kaj kamina ili ognjišta, a možda i u toplom kazalištu… Snjegovića, zeku, šišmiša, vjevericu i stabalce tisu igraju Krešimir Jelić, Franka Klarić, Ana Perković. Nakon predstave slijedi organizirani obilazak kazališta, gdje ćete imati priliku zaviriti u „skrivene“ kutke kazališta.

Ulaznice su dostupne online na WEBSHOP i na blagajni kazališta od 10 do 13 sati te na dan izvedbe 1 sat vremena prije početka programa. Više detalja o samim programima pronađi na službenoj stranici kazališta.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top