Znate li....
Početna / Vaš kutak / Kolumne / Kako botoxom smanjiti prekomjerno znojenje?

Kako botoxom smanjiti prekomjerno znojenje?

Kolumna dr.Biljane Jordanove Aesthetic Medicine

Prekomjerno znojenje ili hiperhidroza mnogima predstavlja ozbiljan svakodnevni problem koji ponekad uvelike narušava kvalitetu života. Povezujemo ga s boravkom na visokim temperaturama, intenzivnom fizičkom aktivnosti, prekomjernom tjelesnom težinom, stresom, konzumacijom začinjene hrane i alkohola, hormonalnim promjenama i ostalim faktorima.

Osim toga, postoje osobe koje su genetski naslijedile sklonost pojačanom znojenju. Osim što stvara nelagodu, znojenje je ponekad iz estetskih razloga vrlo nezgodno jer su osobe prisiljene nositi slojevitu, često tamnu odjeću kako bi prikrili tragove znoja.

Dolaskom ljeta i visokih temperatura taj problem kod pojedinaca postaje izraženiji te stvara dodatni stres i nelagodu.

Dok se normalnim količinama izlučenog znoja tijelo rješava štetnih tvari i regulira temperaturu, prekomjerno znojenje nije dobro za zdravlje organizma. Važno je naglasiti da botox djeluje na način da privremeno blokira provodljivost signala živaca koji djeluju na stimulaciju znojnih žlijezda. To znači da se znoj na mjestu apliciranja botoxa, neko određeno vrijeme neće proizvoditi.

Mnogi ljudi koji se prekomjerno znoje rijetko potraže pomoć jer ne shvaćaju da je njihov problem medicinske naravi i da se može liječiti. Ovaj tretman idealan je za osobe koje žele riješiti ili barem ublažiti problem prekomjernog znojenja na području pazuha, dlanova i stopala.

Ovaj tretman ne liječi problem hiperhidroze, već ublažava prekomjerno znojenje, u prosjeku od četiri do šest mjeseci, ovisno o jačini samog znojenja.

Neposredno nakon tretmana možete se normalno vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima ali je potrebno nekoliko dana nakon samo tretmana izbjegavati saunu, solarij, intenzivno vježbanje te korištenje različitih dezodoransa .

Zaključak na kraju, ukoliko vam prekomjerno znojenje stvara svakodnevni problem i remeti kvalitetu života, dobro je znati da ipak postoji nešto što vam taj problem može i olakšati.

Dr Biljana Jordanova

Video ,narudžbe možete kao i sve ostale informacije naći na ovom linku .

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top