Znate li....
Početna / Događanja / Moda / Dr.Biljana Jordanova sa kongresa u Monte Carlu: Ponavljanje je majka znanja

Dr.Biljana Jordanova sa kongresa u Monte Carlu: Ponavljanje je majka znanja

“Repetitio est mater studiorum, ili ponavljanje je majka znanja. A kad se pogode dva svjetska kongresa u dva mjeseca, učenju nikad kraja.

AMWC, svjetski kongres iz estetske i anti-age medicine, svake se godine održava u Monte Carlu i okuplja više od 10 000 ljudi pod istim krovom.

Za razliku od Pariškog, ovaj kongres je manje hektičan i za nijansu više posvećen networking-u, koji je, uz znanje koje stječete, druga najbitnija stvar u poslovnom svijetu. Jer je izuzetno bitno kod koga se usavršavate i tko vam prenosi tako potrebno znanje.”

Regenerativna medicina i prića o egzosomima i dalje je jedna od gorućih tema.

Trenutno se na tržištu najvise koriste oni biljnog podrijetla. Međutim kada im bogovi Olimpa ili poznata FDA (Food and drug Administration) da zeleno svjetlo, vjerujem da će i egzosomi ljudskog podrijetla zauzeti svoje mjesto pod suncem.

Lepeza tretmana za vraćanje naših godina se svake godine povećava. Svatko se bori za svoj komad svemira. Nekada su postojali samo botox i fileri, danas je to tek vrh ledenjaka u svijetu estetike.

Danas se poseban fokus stavlja na kvalitetu kože jer lijepe usne ne znače puno na licu koje nema sjaja i koža je siva. Ukoliko smo izgubili volumen, u priču ulaze dermalni fileri koji ga nadoknađuju. Međutim, ako dođe do pretjeranog opuštanja kože, plastična kirurgija je ipak nešto o čemu treba razmisliti.Ponekad imam osjećaj da je ovo zaista jedna od najbrže rastućih industrija, ne samo u medicini, nego općenito.

U moru svega što se nudi, nije ni čudo da pacijenti ostanu zbunjeni. Kako izabrati pravi tretman? Odgovor nikad nije jednostavan jer sve ovisi o tome u kojem trenutku se netko odluči za anti-aging proces. Jedno je svima zajedničko, što se ranije krene s njegom kože lica i zaštitom od sunca, kasnije je lakše i manje su kompleksni tretmani za održavanje zdravog i mladenačkog izgleda.

Foto / Dr.Paula Rosso

Nije uzalud ona izreka, “bolje spriječiti nego liječiti”. Bitno je naglasiti da treba biti umjeren u svemu tome, manje je više, što stalno naglašavam (osim u putovanjima, tu si ipak dajmo oduška).

Dr.Biljana Jordanova

WEB

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top