Znate li....
Početna / Događanja / Glazba / Darko Capo i Zorica Andrijašević Donna snimili ljubavnu baladu “Vječno zajedno”

Darko Capo i Zorica Andrijašević Donna snimili ljubavnu baladu “Vječno zajedno”

Spot za pjesmu koju će izvesti na 26. Večeri dalmatinske šansone 2023, sniman je na luksuznom imanju

Ideja za pjesmu „Vječno zajedno“ započela je na Ohrid fest- Ohridski trubaduri 2021. godine zahvaljujući Vladi Kalemberu koji je upoznao Darka Capa i Grigora Koprova. Grigor Koprov jedan je od najpoznatijih makedonskih skladatelja, producenata i kompozitora zabavne-pop glazbe, koji je surađivao s Tošetom Proeskim, Martinom Vučićem, Karolinom Gočevom, Andrianom Janevskom i drugima.

Premijera videospota za pjesmu ‘Vječno zajedno’ bila je prikazana u petak 04.08.2023 na CMC televiziji. Spot je sniman kod Darkovih prijatelja na luksuznom obiteljskom imanju Niko & Luka Dvori u Benkovcu. Režiju spota potpisuje poznati redatelj i producent Željko Petreš, dok je za snimanje bio zadužen Zlatko Dizdar. Stihove za pjesmu napisala je poznata hrvatska glazbenica Alka Vuica, po Darkovoj želji i istinitom doživljaju. Za glazbu je zaslužan Grigor Koprov u izdanju ZZ produkcije. Darko Capo i Zorica Andrijašević Donna će na ovogodišnjem festivalu 26. večeri Dalmatinske Šansone u Šibeniku predstaviti pjesmu ‘Vječno zajedno’. Također, Darko Capo i Zorica Andrijašević Donna, Dado Topić, Alka Vuica, Kiki Zoran Lesendrić, Neda Ukraden, Goca Tržan & Princ i daljnje pozvani gosti nastupat će na ovogodišnjem revijalnom dijelu Ohrid Festa 01.09. i 02.09 2023. godine u Makedoniji.

Za glazbenu produkciju Capo je odabrao dugogodišnjeg prijatelja, glazbenog producenta, Tomu Bačurina Limu, vlasnika i direktora Longplay studija u Zagrebu. Longplay studio je jedan od najmodernijih i najopremljenijih studija u Hrvatskoj i šire. Surađuje već godinama s Capom i klijentima iz cijelog svijeta na području glazbene produkcije, produkcije zvuka za film, video igre i spotova. Longplay Studio Zagreb je na popisu odobrenih certificiranih studija za iTunes Apple, Digital Masters i koji će također za koji dan dobiti Dolby Atmos Music certifikat.

Suradnja između Grigora Koprova i pjevača Darka Cape započela je na Ohrid Festu 2021. godine, na kojemu je Capo osvojio prvu nagradu za najboljeg debitanta internacionalne večeri s pjesmom „Meni treba ispod neba“, koju potpisuje autor teksta, pokojni Željko Pavičić i autor glazbe, Vlado Kalember. Kako je Capo u tri dana imao vremena upoznati se s Grigorom, desio mu se neopisivi spoj i povezivanje umjetnosti dvojice glazbenika.

U 3. mjesecu 2023. godine Darko je na svom koncertu u Skoplju dobio obećanu pjesmu koja je bila namijenjena kao ideja Šibenskim Šansonima, a na kraju je i ostvarena. S demo snimkom, Capo se obratio svome savjetniku i menadžeru Zoranu Škugoru, koji je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih estradnih i glazbenih menadžera, zaslužan za uspješne karijere mnogih poznatih glazbenika kao što su: Doris Dragović, grupa E.T. i Vanna, Ivana Banfić, Toni Cetinski, Nina Badrić, Sandi Cenov i drugih. Također, zaslužan je i za stvaranje popularnog Cro dance početkom 90-ih. Škugor je Capi predložio Hrvatsku pjevačicu iz Makarske, Zoricu Andrijašević, poznatiju pod umjetničkim imenom Donna, koja je na početku svoje karijere postala poznata albumom iz 2000. godine, “Funky Lady”. Bila je jedna od najpoznatijih dance izvođačica u Hrvatskoj, tako da je spomenuti duet bio neizbježan. Novu autorsku pjesmu u suradnji s Grigorom, Darko publici planira predstaviti ove zime, a kroz nekoliko dana i novi album „Gold“.

Foto / Željko Petreš

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top