Breaking News
Početna / Obitelj & Veze / 6 načina štednje za umirovljenike

6 načina štednje za umirovljenike

Izdvojili smo vam šest praktičnih savjeta za koji novčić sa strane kad stisne kraj mjeseca.

 

1.    Posjetite omiljene trgovine i raspitajte se o popustima za penzionere. 

Neke prodavaonice možda ne oglašavaju na sva zvona, ali ako ih pitate, ponude vam popust. Često se održavaju i dani penzionera, kada uz dokaz o mirovini ostvarujete pravo na popuste. Nema apsolutno ništa loše niti sramotno u tome! Za takve je akcije sniženja najbolje pripremiti veću listu za kupovinu kako biste ostvarili i veće popuste.

2. Provjerite namirnice koje kupujete i isprobavajte nove.

Ne morate uvijek kupiti baš Nutellu ako je recimo Lino Lada 50 % jeftinija a vi ste kratki sa novcima. Probajte nove stvari, a ako su vam jeftinije stvari i bolje, ne samo da ćete biti sretni zbog novih pothvata, nego ćete i imati koju kunu ušparanu.

 3. Nemojte obavljati Božićni šoping u zadnji tren.

Prodavači imaju razne tehnike i naravno da su većina njih svoje izloge ukrasili raznim obavijestima o sniženju već početkom studenog, ali ono što vam ne kažu jest da su tokom godine postepeno te iste cijene dizali za pola kune – kunu, zapravo vam onda dođe na isto. Kupujte poklone na sniženjima tokom godine.

4. Znate kako se kaže – ne idite u kupovinu hrane gladni. Naš savjet je – radite si popis proizvoda za kupnju i držite ga se.

Probajte se oduprijeti kupovanju stvari koje nisu na popisu, i tako ćete garantirano ušparati. Još jedan trik – ako imate trgovinu u kojoj često kupujete, probajte okvirno odrediti koliko bi vas stvari sa popisa koštale, i uzmite određenu svotu novca, a ne cijeli novčanik.

5. Ukoliko živite u svom domu, a ne u domu umirovljenika, pokušajte što više kuhati sami, a što manje hraniti se po restoranima i objektima. Ne samo da ste sigurni što jedete, već vam je i isplativije financijski.

6. Internet šoping može biti odlična stvar. Ukoliko imate pristup internetu i služite se računalom, toplo preporučamo online šoping, ali također umjereno. Upravo ćete na netu naći razna sniženja, a pogotovo na portalima poput Ebaya koji je često i sa dostavnom dvostruko jeftiniji od proizvoda kupljenih u Lijepoj Našoj. Naravno, izbjegavajte kupovati brzo kvarljivu hranu online!

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top