Srijeda , 21 veljača 2024
Savjet:
Zima je stigla – Kako zaštititi najsloženiji dio tijela – ruke?

Zima je stigla – Kako zaštititi najsloženiji dio tijela – ruke?

S dolaskom zime, hladnoća postaje izazov za naše tijelo, a jedan od najranjivijih dijelova su naše ruke. Kako bismo očuvali njihovu mekoću i zaštitili ih od hladnoće, važno je poduzeti određene korake.

Hidratacija kao ključna preventivaRedovita hidratacija je ključna za očuvanje zdravlja kože ruku. Korištenje kvalitetne hidratantne kreme s visokim udjelom ulja pomoći će zadržati vlagu i spriječiti isušivanje kože.

Topli rukavice kao zaštita od hladnoćeNošenje toplih rukavica ili rukavica od kvalitetnih materijala poput vune ili flisa pruža izvrsnu zaštitu od hladnoće. Osim što održavaju toplinu, rukavice štite kožu od vjetra i izlaganja hladnom zraku.

Redovito pranje ruku, ali pazite na temperaturu vodeIako je važno redovito prati ruke, izbjegavajte vruću vodu jer može dodatno isušiti kožu. Umjesto toga, koristite mlaku vodu i blage sapune kako biste očuvali prirodnu vlagu kože.

Njega noktiju i kutikulaZima također može uzrokovati suhoću i lomljivost noktiju. Redovita njega, masaža uljem ili kremom oko noktiju i kutikule pomoći će očuvati njihovu snagu i zdravlje.

Zaštita ruku tijekom zime ključna je za očuvanje njihove mekoće i zdravlja. Pametnim pristupom njezi kože i pravilnom zaštitom od hladnoće, možemo uživati u udobnosti i očuvati zdravlje naših ruku čak i u najhladnijim danima.

Foto / Arhiva

O nama Iva Koren

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top