Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Djeca & mladi / Zdravi čips od kelja

Zdravi čips od kelja

Želite li u dječju prehranu uvesti nešto zdravo, najlakše je krenuti od zdravih slatkiša i grickalica?

Tako zdrave namirnice pametno uvodite kroz široko otvorena vrata. Što kažete na ideju da se djeca prepiru tko je dobio više kelja? Pripremite čips od kelja i uvjerite se sami. Djeca će tako jesti kelj u izvornom obliku, a istovremeno će jesti omiljeni čips, no bez ugljikohidrata i štetnih masnoća.

 

Marinada:

 

¾ šalice lješnjaka (najbolje ih je prije upotrebe močiti 12 sati)
2 očišćene mrkve
2 soljene sušene rajčice močene oko 2 sata
2 zrele rajčice
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
3 žlice soka iscijeđenog limuna
2 žličice kurkume
1 žličica garam masale
1 žličica cvijeta soli
1 šalica vode

Priprema:

 

Oko pola kile kelja operite, razdvojite listove i odstranite stapke. Sve sastojke za marinadu stavite u blender i izradite u jednoličnu smjesu. Pripremljene listove kelja stavite u široku posudu te svaki list dobro „izmasirajte“ utrljavajući marinadu. Marinirane listove kelja posložite na silikonske podloge. Sušite ih u dehidratoru na 45°C oko dva sata i zatim na 41°C još 12-14 sati. U pećnici ih možete sušiti na najnižoj temperaturi uz odškrinuta vrata. Sušite sve dok listovi ne budu hruskavi i zatim ih odmah spremite u staklenku koju trebate čvrsto zatvoriti. Ostane li čips duže na otvorenom, upit će vlagu te izgubiti hrskavost, odnosno više neće biti po dječjem ukusu.
Izvor

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. jako zanimljiv recept.S obzirom da mi trenutno dijete,(a bome ni muž 😛 ) ne žele jesti zdrave namirnice,primorana sam tražiti zdrave i fine recepte svaku večer.Jako dobar i zdrav recept,sigurno ćemo ga probati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top