Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Zašto trudnoća mijenja vaš odnos?

Zašto trudnoća mijenja vaš odnos?

5 razloga zbog kojih će trudnoća promijeniti vašu vezu

Ta mala prinova već sada ostavlja svoj trag.

Veće grudi, širi trbuh, otečeni gležnjevi, vaše tijelo prolazi kroz nevjerojatne promjene kako bi primilo najnoviji mali dodatak u vašu obitelj. Tijekom ove transformacije odnos s vašim partnerom također će se promijeniti. Jednostavno rečeno, ljubav i trudnoća mogu biti zeznuta kombinacija: S vremena na vrijeme osjećat ćete se neobjašnjivo bliski, a u nekom drugom momentu osjećat ćete kao da vaš partner živi na drugom planetu.

Biti svjesni onoga što je pred vama i naučiti kako upravljati i razumjeti svoje emocije, pomoći će vam da zadržite i ojačate svoju vezu na duge staze. Evo kako se nositi s pet najčešćih promjena.

promjene

1. Postat ćete nametljivi

Hormoni u trudnoći doslovno teku kroz vaše tijelo i mogu imati dubok utjecaj na vaše emocije, što izaziva osjećaj panike. Mnoge žene doživljavaju silan strah od napuštanja tijekom rane trudnoće. Čak i one neovisne žene brinut će se da ih partner ne napusti ili da ne strada u nesreći. Taj strah često dovodi žene do čudnih i nerazumnih zahtjeva od svojih partnera, kao što je nošenje kacige u automobilu ili da se javlja svakih pola sata. Ne brinite – ova luda žena će se povući natrag u prvobitno stanje kako će trudnoća napredovati. U međuvremenu, dobra je ideja upozoriti partnera o ovakvom stanju. Dajte mu do znanja da se upravo sada osjećate osobito potrebitima i da bi stvarno pomoglo da vas zagrli ili pruži više pažnje.

2. Možda nećete biti na istom nivou

Onog trenutka kada vidite tu plavu crtu na testu, osjećat ćete se kao mama. A i vaše tijelo vam daje male znakove za potvrdu novoimenog statusa. Vaš partner nema ni jedan od ovih fizičkih simptoma – i dok znanost hvata korak sa znanstvenom fantastikom, nikada ni neće. To znači da on možda neće dobiti osjećaj da je tata dokle god ne primi dijete prvi put u ruke. Ne znači da on nije uzbuđen što će postati roditelj, on jednostavno nema jednak osjećaj prema ovoj situaciji kao vi. Pokušajte se ne uznemiravati ako on ne djeluje zabrinuto oko biranja boje za djetetovu sobu ili papučica za bebu.

3. On bi se mogao osjećati izostavljeno

U vašoj glavi se trenutno svašta događa. Osim fešte za novorođenčad i čestitki od strane raznih prijatelja, većina uzbuđenja se vrti oko vas. A budući da on ne može puno pomoći oko bebe dok je još u trbuhu, možda se ponekad neće osjećati tako povezano s djetetom – ili s vama. Potičući ga da se poveže s vašim trbuhom pomoći će da se osjeća kao sastavni dio trudnoće. Nagnajte ga da počne pričati s bebom, pustite njegovu omiljenu muziku i podijelite njegovo uzbuđenje o tome kako će naučiti dijete igrati razne sportove s loptom. Potrudite se da odvojite vrijeme s bebom i s njim. Napravite njegov omiljeni obrok ili ga iznenadite izlaskom u kino jer će na taj način osjećati da je još uvijek vaš momak broj jedan.

4. Intimnost će intenzivirati

Navikavanje na vaše tjelesne funkcije tijekom trudnoće bit će zanimljivo, a podijeliti to sa svojim partnerom može biti nova stvar za vas dvoje. Bit će trenutaka kada ćete vas dvoje biti u strahu od života koji stvarate, kada ćete uživati u ljubavi i osjetiti iznimno blizak emocionalni odnos – a onda biste možda mogli ispustiti plinove. Budite spremni smijati se tome s vašim čovjekom. Svi ti plinovi i mučnine činit će se neugodnima na početku, no vjerujte da će vas to povezati više nego ikada.

5. Sex bi se mogao smanjiti tijekom trudnoće

Romantika ima tendenciju splasnuti u prvom tromjesečju, kada se većina žena osjeća nelagodno i iscrpljeno. Kako mjeseci prolaze i vaš trbuščić postaje veći, druženje ispod plahti može se činiti malo teže, ali je važno da se dogodi. Zadržavanje te fizičke veze tijekom trudnoće i pričanje s partnerom o tome jača vašu vezu kao par. Možda se neće desiti spontano, no pronalaženje strasti u ovom trenutku i fizičko povezivanje će vas približiti.

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top