Znate li....
Početna / Događanja / Svijet danas slavi Međunarodni dan pasa

Svijet danas slavi Međunarodni dan pasa

Prilika za istaknuti važnost naše vjerne četveronožne

Današnji datum, 26. kolovoza, obilježava se kao Međunarodni dan pasa diljem svijeta. Ova posebna prilika posvećena je našim vjernim četveronožnim prijateljima, podsjećajući nas na neizmjerne blagodati koje psi donose u naše živote.

Međunarodni dan pasa ne samo da slavi prisnost koju dijelimo s tim životinjama već i naglašava važnost brige o njihovom zdravlju, dobrobiti i pravima. Psi, poznati kao “čovjekovi najbolji prijatelji,” prate nas kroz povijest kao lojalni suputnici i neprocjenjivi čuvari.

Osim što su iznimno odani, psi imaju sposobnost pružanja emocionalne podrške. Terapijski psi posjetiteljima bolnica i staračkih domova pružaju osjećaj radosti i utjehe. Njihova prisutnost često može smanjiti stres i anksioznost te čak pomoći u terapiji raznih mentalnih poremećaja.

No, Međunarodni dan pasa ne bi trebao biti samo prilika za slavlje i razmišljanje o svim lijepim stvarima koje psi donose u naše živote. Također je vrijeme da se osvijesti o problemima s kojima se suočavaju mnogi napušteni i zlostavljani psi diljem svijeta. Organizacije za zaštitu životinja koriste ovaj dan kako bi skrenule pozornost na potrebu za odgovornim vlasništvom, sterilizacijom i udomljavanjem napuštenih pasa.

Međunarodni dan pasa također nas podsjeća na važnost osiguravanja prava životinja. Zakoni koji štite životinje i promiču njihovu dobrobit ključni su za stvaranje sigurnijeg i humano orijentiranog društva.Danas, kroz sve sfere društva, psi ostaju vječni simbol odanosti, ljubavi i razumijevanja.

Međunarodni dan pasa prigoda je za istaknuti koliko su ovi četveronožni članovi naših obitelji posebni te zaslužuju ljubav, brigu i poštovanje tijekom cijele godine.

Model / Indy

Foto / Tamara Majer

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top