Savjet:
Svaka beba treba masažu

Svaka beba treba masažu

Neka se vaša beba osjeća ugodnije!

Istraživanja pokazuju da masaža pomaže kod djetetovog psihičkog i fizičkog razvoja. Mnoge bolnice nude tečajeve kako pravilno masirati dojenčad, no ako nemate vremena za to, uvijek možete pronaći neku knjigu ili video o tome. Ovo ne samo da pomaže smiriti bebu, već se i roditelji osjećaju opuštenijima.

beba1

 

Pokušajte s mokrim ručnikom ili ohlađenom vodom (ne smrznutom) napuniti dječju igračku za nicanje zubiju. Metalna žlica umočena u ledenu vodu dobra je alternativa ako slučajno vaše dijete brizne u plač dok ste u nekom restoranu. Ljekovita mast također može pomoći, no ona će umrtviti djetetov jezik i desni stoga se pripremite na puno slinjenja.

beba2

 
Nosači oko ramena za djecu odlični su za korištenje u prvih nekoliko mjeseci života. Super su za shopping i lagane šetnje. Vaše dijete će se odmah smiriti jer će osjećati vašu toplinu oko njega. A vi ćete u potpunosti moći nemoetano uživati u shoppingu.

beba3

 

Omogućite svojem djetetu dudu varalicu, naviknite ga na prst ili na prsa. Doktori kažu da sisanje ima duboki efekt na živčani sustav koji potiče smirujući refleks i oslobađa prirodne kemikalije u mozgu. Ne brinite o tome koji oblik je najbolji – svi su oni dobri – samo je važno da pronađete odgovarajući ovisno o dobi svojeg djeteta.

beba4

 

Postoji razlog zašto je vaše novorođenče izgledalo kao burito s glavicom kada su vam ga sestre uručile prvi put, a to je zato jer djeca vole biti povijena. Bili smo usko upakirani u utrobi mjesecima i nisu mogli pomaknuto neobuzdanu ruku i mlatarati nogicama, tako da su se na to navikli.

beba5

 

Ako je mama opuštena, njezino dijete će to osjetiti i također će se smiriti. Mališani će uživati ako ih stavite na sebe i malo ljuljate u stolici ili njišete. Ugasite svjetla, stavite dijete na prsa i potiho mu pjevajte dok ne zaspi, samo pokušajte da ne zaspete vi prije njega.

beba6

 

Šarene stvarčice koje kruže u visini iznad djetetovog kreveta skroz će hipnotizirati bebu, a razlog tome su razne boje i pokret koji uzrokuju stimulaciju u drugima. Pokušajte s mobitelom i vidjet ćete kako vaše dijete reagira. Ne moraju to biti neki snažni mobiteli kako bi vaše dijete bilo pametnije – svaki će dobro doći.

beba7

 

Ovo su neki od savjeta koji će pomoći i vama i vašem djetetu da se opustite i uživate u zajedničkim trenucima. Možda ne previše, ali malo možete razmaziti svoje bebe, kad ćete ako ne sada. Onih prvih par mjeseci je nešto posebno, no toliko brzo prođu pa se potrudite oko svog djeteta maksimalno i uživajte u njemu.

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top