Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Što (ne) raditi u vezi

Što (ne) raditi u vezi

Svatko od nas sanja o toj jednoj osobi s kojom će dijeliti tugu i udvostručiti radost. Nekima je put do ispunjenja gladak i kratak, nekima popločen problemima čiji je pregled beskrajno dug. Svaki pad treba nas učiniti jačim, svaka izdaja pronicljivijim, jer, samo pobjednici dođu do cilja, makar bili primorani puzati.

Naša „bolja“ polovica, u velikom broju slučajeva, nije ono o čemu smo sanjali. „Ima prevelik nos, nema dugu kosu, sluša heavy metal, nije dovoljno visoka, ne oblači se kao šminker, ponekad je baš dosadan, ima zulufe, ne voli ono što ja volim“ – i tako u beskraj.

Ne tražite savršeno, već obično ukrasite ljubavlju kako bi dobili ono što tražite. Ljubav je toliko snažna da joj ništa ne predstavlja problem, iz ničega ona pravi čudo, samo ako joj to dopustimo. Da nema ljubavi, svijet bi bio isprazno, jednolično i zaista tužno mjesto, bez ijedne zrake nade, duge po kojoj bi se spuštala sreća i zaigranost pažnje.

Umjesto žustrog suprotstavljanja sudbini, ponekad joj se prepustite. Napravite stvari koje ne bi  nikada napravili. Zaljubite se, volite! Riskirajte, isprobajte. Ako i ne bude očekivani ishod, znat će te da ste pokušali te nećete ostatak života provesti pitajući se: „Što bi bilo da sam..?“ Neću negirati da se upravo takvim prepuštanjima najčešće lome srca, no, nije li to zapravo bit života? Ta iskušenja, borbe, zapitkivanja? Kasnije od nas učine stijene i mudrace.

 Ne radite ono što ne bi htjeli da se radi Vama. Prošlost je osvetoljubiva. Snažno će Vas ošamariti tek onda kada Vam bude najbolje.

Ne osvećujte se. Ako ste prevareni, nećete se osvetom osjećati bolje. Ima netko tko sve vidi, tko sve zna. Povjerite mu svoju bol i nastavite dalje čvršćim korakom gaziti stazom života. Sve rane koje su Vam zadane neka budu ožiljak borbe koju ste dobili. Jer ne gubite Vi, već taj koji Vas je ostavio, koji Vas je prevario, koji Vas je izigrao. Uvijek dajte sto posto sebe. Uvjerite svog partnera da ste najbolje što mu se dogodilo. Ako i dođe do tog „kraja“ u Vašoj vezi, neka to ne bude kraj vašeg vjerovanja u ljubav, već početak novog, u koje idete iskusniji, promišljeniji.

Djevojke, slušajte svog partnera, suosjećajte s njim, pokušajte sagledati njegove probleme iz njegove perspektive. Podupirite ga, veselite mu se, plačite zajedno s njim, smijte se zajedno s njim, stvarajte nove uspomene, zaliječite stare rane njegovom ljubavi. Volite onoliko koliko želite biti voljeni. Nikada manje nego što zaslužuje, nikada više nego što traži.

Muškarci, iznenađujte svoje djevojke. Zar zbog voljene ne vrijedi učiniti nešto samo kako bi se ona  crta njena lica oblikovala u taj osmijeh koji toliko volite? Učinite nešto ludo za nju, dokažite svoju ljubav djelima. Jer mnogo muškaraca voli na jeziku, no malo njih tu ljubav dokazuje djelima.

 Najbitniji faktor veze je razgovor. Bez razgovora nema razumijevanja, bez razumijevanja nema bliskosti, bez bliskosti nema povezanosti – sinonima riječi veza.

Ljubomora nije loša ako je koristite u granicama. Onda dajete svom partneru do znanja da Vam je stalo do njega i da ste sretni što je uz Vas, te da ga, naravno, ne namjeravate dijeliti s ostatkom ženske populacije. No, previše ljubomore može naškoditi oboma.

Zapamtite, nije ljubav ta koja slama srca, već čovjek. Zaista, postoje zli ljudi, no još uvijek postoje i oni dobri. Ne mijenjajte se zbog drugog, već zbog sebe. Onaj tko Vas od početka ne prihvaća onakve kakvi jeste, neće ni kasnije.

                Piše:  Petra ZELENIKA

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top