Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Antonia Jagodić osvojila na prestižnoj nagradi Gastro Zvijezdu u nominaciji Slastice!

Antonia Jagodić osvojila na prestižnoj nagradi Gastro Zvijezdu u nominaciji Slastice!

S velikim ponosom čestitamo našoj suradnici Antonii Jagodić na osvojenoj nagradi “Gastro Zvijezda” u nominaciji Slastice!

Ova svečana večer bila je ispunjena preukusnom hranom, divnim druženjima, novim poznanstvima i nezaboravnim trenucima.

Hvala svima koji su svojim glasovima podržali njezin rad i strast prema gastronomiji i slasticama

Ovo priznanje je samo potvrda talenta, truda i ljubavi prema kulinarskom svijetu, a mi se radujemo svemu što budućnost donosi.

Bravo, Antonia – zasluženo!

KRAFNE po starinski by Antonia

Ove godine ne znam hoću ih praviti, ali ovo je recept po kojem ih uvijek pravim i uvijek ispadnu savršeno. Po starinski, po bakinom receptu uz obavezan čep rakijice u tijesto.

VIDEORECEPT

RECEPT

– 1 kocka kvasca

– 50ml ulja

– 400ml mlijeka

– 2 jaja

– 60g šećera

– 1 vanilin šećer

– korica limuna ili naranče

– 700g brašna

– prstohvat soli

U posudu s kvascem dodati malo mlakog mlijeka.Dodati malo šećera i brašna te malo pomiješati i ostaviti na toplom da se kvasac aktivira.Kvas prebaciti u veću posudu u kojoj ćete zamijesiti tijesto.Dodati ulje, mlijeko, jaja, šećer i vanilin šećer te koricu limuna i prstohvat soli.Dodavati brašno i zamijesiti tijesto.

Posudu s tijestom pokrijte s plastičnom folijom i ostavite na toplom 45 minuta da se udvostruči.Tijesto premijesite i opet ga stavite dizati 45 minuta.Tijesto deblje razvaljati i čašom vaditi krafne (moje su bile i manje i veće).

Krafne pokriti krpom i staviti još pola sata da se dižu.Za to vrijeme ugrijte ulje i pržite par minuta sa svake strane.

Antonia Jagodić

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top