S velikim ponosom čestitamo našoj suradnici Antonii Jagodić na osvojenoj nagradi “Gastro Zvijezda” u nominaciji Slastice!
Ova svečana večer bila je ispunjena preukusnom hranom, divnim druženjima, novim poznanstvima i nezaboravnim trenucima.
Hvala svima koji su svojim glasovima podržali njezin rad i strast prema gastronomiji i slasticama
Ovo priznanje je samo potvrda talenta, truda i ljubavi prema kulinarskom svijetu, a mi se radujemo svemu što budućnost donosi.
Bravo, Antonia – zasluženo!

KRAFNE po starinski by Antonia
Ove godine ne znam hoću ih praviti, ali ovo je recept po kojem ih uvijek pravim i uvijek ispadnu savršeno. Po starinski, po bakinom receptu uz obavezan čep rakijice u tijesto.
RECEPT
– 1 kocka kvasca
– 50ml ulja
– 400ml mlijeka
– 2 jaja
– 60g šećera
– 1 vanilin šećer
– korica limuna ili naranče
– 700g brašna
– prstohvat soli

U posudu s kvascem dodati malo mlakog mlijeka.Dodati malo šećera i brašna te malo pomiješati i ostaviti na toplom da se kvasac aktivira.Kvas prebaciti u veću posudu u kojoj ćete zamijesiti tijesto.Dodati ulje, mlijeko, jaja, šećer i vanilin šećer te koricu limuna i prstohvat soli.Dodavati brašno i zamijesiti tijesto.
Posudu s tijestom pokrijte s plastičnom folijom i ostavite na toplom 45 minuta da se udvostruči.Tijesto premijesite i opet ga stavite dizati 45 minuta.Tijesto deblje razvaljati i čašom vaditi krafne (moje su bile i manje i veće).
Krafne pokriti krpom i staviti još pola sata da se dižu.Za to vrijeme ugrijte ulje i pržite par minuta sa svake strane.

Antonia Jagodić