Subota , 24 veljača 2024
Savjet:
World Athletics Indoor Tour Bronze Memorijal “Josip Gašparac” ponovno u Osijeku

World Athletics Indoor Tour Bronze Memorijal “Josip Gašparac” ponovno u Osijeku

Spektakularni svjetski kup u atletici

Osijek će ove veljače postati epicentar atletike, okupljajući najbolje svjetske skakače s motkom na World Athletics Indoor Tour Bronze “Memorijal Josip Gašparac” – svjetskom kupu u atletici.

Organiziran od strane Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek već sedmu godinu zaredom, ovogodišnje natjecanje ima poseban značaj zbog prestižne titule dodijeljene od strane Svjetske atletske federacije (World Athletics).Miting, koji je tradicionalno bio poznat po natjecanju u skoku s motkom, već drugu godinu za redom je dobio epitet svjetskog kupa odnosno World Athletics Indoor Tour Bronze, postavljajući se tako među najprestižnije svjetske i europske atletske događaje. Ova titula donosi veliki značaj ne samo natjecateljima već i samom gradu Osijeku, koji će ugostiti 40-ak najboljih svjetskih motkaša i motkašica.Među najavljenim sudionicima zaista su velika i jaka imena koja otkrivamo uskoro.

Natjecanje će se odvijati u atletskom tunelu NŠD Gradski vrt u Osijeku, a grad će postati središte svjetske i europske atletike u utorak 20. veljače 2024. godine.

PROGRAM – 20, veljače 2024. godine

14:30 sati – skok s motkom (ŽENE)

18:30 sati – skok s motkom (MUŠKI)

Drugog dana, natjecati će se B skupine skoka s motkom u muškoj i ženskoj konkurenciji (srijeda 21. veljače).

Osim sportskog užitka, ovogodišnje natjecanje ima i veliki utjecaj na svjetsku atletiku. Postignuti rezultati u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje normi za Olimpijske igre, te Svjetska i Europska atletska prvenstva.

Jedna od važnijih novosti ove godine je i uživo prijenos na Sportskoj televiziji, dok je “Live streaming” natjecanja potvrđen od strane Europske atletske federacije s engleskim komentatorom, koji će omogućit članicama Svjetske i Europske atletske federacije praćenje događaja u stvarnom vremenu.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top