Breaking News
Početna / Sport / Seniori: Egipat je pravi test spremnosti

Seniori: Egipat je pravi test spremnosti

Hrvatska muška seniorska reprezentacija polako privodi kraju prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu. Nakon 12 dana napornih treninga u dvorani hotela Panorama u Prelogu, Hrvatska će imati prvu provjeru svoje spremnosti. U varaždinsku Arenu dolazi nam Egipat za koji mirne duše možemo reći da je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija.

Raspoloženje u reprezentaciji i Stručnom stožeru je sjajno. Svi igrači izdržali su pripreme bez većih problema, a one nisu bile nimalo lake i jednostavne. Svi zdravi, nitko se ne žali na ozljedu i to je ono što nas silno veseli. Pred izbornikom Dagurom Sigurdssonom osim Egipta, na kraju ove prve faze priprema ostao još samo jedan, i to jako težak zadatak. To je skratiti listu za četiri imena. U Prelogu se naime, pripremao 21 igrač, a poznato je od ranije da će put Pariza njih 17 (14 onih koji će biti u zapisniku i tri igrača koji će čekati svoju priliku u slučaju da se netko ozljedi). Koji će to igrači biti, saznat ćemo nakon susreta s Egiptom.

Egipat je kao što smo rekli sjajna ekipa. Na prošlim Olimpijskim igrama bili su četvrti. Prije godinu i pol dana osvojili su 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj. U prvom kolu toga natjecanja pobijedili su Hrvatsku u Jonkopingu 32:22 i tako nas ostavili bez četvrtfinala, odnosno prilike da možda već tamo osiguramo olimpijsku vizu. Ovako smo morali čekati ožujak ove godine i preko kvalifikacija u Hannoveru izboriti odlazak u Pariz.

Egipat ima nekoliko svjetski vrijednih rukometaša koji igraju u najboljim europskim klubovima. Od ljevaka s topom u ruci Omara Yahie koji upravo ovo ljeto Telekom Veszprem mijenja za PSG, do njegovog doskorašnjeg suigrača u mađarskom prvaku Yehie El-Derree. Što tek reći za Ali Zeina koji je ne tako davno bio u Barceloni, a prošle sezone je dijelio svlačionicu s Lukom Cindrićem u bukureštanskom Dinamu. Sjajan je igrač i Ahmed Hesham, suigrač našeg Verona Načinovića u Motpellieru. Prvi vratar je Karim Handawy, član saudijske Al Safe. Drugi pak, prošle sezone suigrač našeg Nikole Grahovca u HBW Ballingenu – Wielstettenu…..

Više na ….

Promo/ Foto : Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top