Ponedjeljak , 16 svibanj 2022
Savjet:
Putovanje s malom djecom

Putovanje s malom djecom

Donosimo vam deset praktičnih savjeta za lakše putovanje s djecom.1. Putujte direktno

1

Ako letite avionom, najbolje je birati avion koji leti direktno do odredišta, te što ranije ujutro kako biste izbjegli kašnjenja.
Također, dođite na aerodrom barem sat, sat i pol ranije kako biste imali dovoljno vremena za prolazak osiguranja i pritom što manje stresa.

2. Spakirajte osnove

2

Ponesite dovoljno pelena, vlažnih maramica, mlijeka i formule ( morate računati i na potencijalno kašnjenje tako da radije uzmite više ) te kupite još kad stignete. Od viška glava ne boli, a bolje višak nego manjak. Ponesite bebinu najdražu igračku ili plišanca, a goste ili obitelj kamo idete zamolite da vam organiziraju mjesto gdje će beba spavati, ako ne nosite mobilni krevetić.

3. Razmišljajte o neplaniranom

3

Ponesite novog plišanca kojeg vaše dijete još nije vidjelo i pokažite mu ukoliko se ne može smiriti tijekom puta. Nešto novo i zanimljivo zabavljat će ga i okupirati da lakše putujete.

4. Imajte potrebne stvari na dohvat ruke

4

Uzmite karte, osobne karte, putovnice, novac i druge potrebne dokumente te ih čuvajte u džepu, torbici ili nadohvat ruke. Može se desiti da ćete se sjetiti iznenada da ste nešto zaboravili pa morate odjuriti u kupnju ili jednostavno plaćate karte a znadete koliko neugodno može biti prevrtati po torbama tražeći novčanik dok oko vas ljudi nervozno negoduju.

5. Ne zaboravite SVOJE stvari

5

Ponekad se roditelji toliko okupiraju pakiranjem beba da zaborave uzeti dovoljno stvari za sebe. Zapamtite, nesreće se događaju, a tko bi htio satima putovati u ljepljivoj i prljavoj majici?

6. Pazite na pelene

6

Promijenite bebi pelenu neposredno prije ulaska u avion / auto / vlak, iako sad već većina prijevoznika ima mjesto u toaletima za mijenjanje pelena djeci. Iako, red praznik sjedala itekako će vam dobro doći dokle god ne smetate susjednim putnicima. Svakako ponesite plastične vrećice ako nemate smeće negdje blizu, a svi znamo da pelene ne mirišu bajno.

7. Iskoristite vrijeme spavanja

7

Ukoliko ćete dugo vremena provoditi u autu, krenite putovati kasno navečer ili tijekom bebinog spavanja, da biste dobili nekoliko sati neometane vožnje.

8. Ponesite svoju hranu

8

Unaprijed napravite nekoliko bočica formule, i pažljivo ih spremite. Najbolje je spremiti ih u termos boce, a ukoliko nemate stanite putem ili zamolite nekoga za čašu tople vode, te umočite bočicu na par minuta da se mlijeko ugrije. Ponesite i dovoljno štapića, smokića i grickalica ako imate veće dijete za slučaj da dođe do odgode letova ili kašnjenja te gužve u prometu.

9. Uzimajte pauze

9

Ako vaše dijete puže ili hoda, neće biti zadovoljno sjedeći u autosjedalici satima. Pokušajte stati svakih 45 minuta i malo se rastegnuti zajedno s bebom bebom. U avionima i vlakovima, primite djecu za ruke i šetajte ih pažljivo po hodnicima i prolazima.

10. Zaštitite uši

10

Promjena tlaka zraka pri uzlijetanju i slijetanju može izazvati bol u uhu. Ako vaša beba spava, vjerojatno neće primijetiti, a ako je budna, hranite je ili joj dajte nešto za sisanje ( bočicu ili dudu ) kako biste olakšali pritisak na uši.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top