Breaking News
Početna / Obitelj & Veze / Obiteljski život / Provodite više vremena s obitelji

Provodite više vremena s obitelji

Znanstvenici sve više ukazuju na manjak slobodnog vremena koji se reflektira na obiteljskim odnosima

Istraživanje provedeno u Americi prošle godine dokazalo je da druženje s obitelji ima pozitivan utjecaj na našu osobnu sreću. Donosimo vam nekoliko savjeta kako provoditi više vremena sa svojom obitelji i rodbinom.

Igrajte društvene igre

Odvojite jedan dan u tjednu kada ćete se međusobno družiti i igrati društvene igre. Sjetite se da su to i naši djedovi i bake radili također jednom tjedno – muškarci su se kartali dok bi žene heklale. Priredite nekoliko društvenih igara ili obično kartanje. Uz par čaša dobrog vina i nekoliko finih grickalica za djecu možete organizirati uspješno druženje i za djecu i za odrasle.

Priredite filmsku večer

Raspitajte se među obitelji koji film bi željeli pogledati i odredite jedan dan kada ćete to učiniti. Otiđite zajedno u kino ili priredite filmsku večer u svom domu. Možete gledati crtiće s djecom ili trilere s odraslima. Ako niste ljubitelj filmova, priredite večer na kojoj ćete gledati stare obiteljske video snimke ili fotografije. To će vas vratiti par godina unazad i ponovo vas zbližiti.

 

Organizirajte piknike

Organizirajte druženje na livadi, u parku ili u vlastitom dvorištu. Pripremite sendviče za cijelu obitelj, a sa sobom ponesite i nekoliko društvenih rekvizita. Igrajte mali nogomet, badminton ili odbojku. Boravak u prirodi pomoći će vam da se bolje opustite i ostvarite bogatiju komunikaciju s obitelji. Tko kaže da samo skupa putovanja ostaju u lijepom sjećanju?

Ljetujte zajedno

Ako imate veliku obitelj koja već duže vrijeme ne živi u istom mjestu, organizirajte zajedničko ljetovanje. Raspitajte se među članovima obitelji koje bi mjesto željeli posjetiti i provedite obiteljsko ljetovanje zajedno – baš onako kako su naše bake organizirale zajedničko ljetovanje sa svim svojim unucima.

 

Piše : M.B.

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. U svakom slučaju zanimljiv članak, koji nas podsjeća koliko smo u današnje vrijeme nedovoljno sa svojim najdražim. Zato svaki slobodan trenutak pokušavamo supruga i ja provesti vani, u prirodi sa svoje dvoje djece, šetnja, vožnja biciklom uistinu ništa ne košta, a djeca uživaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top