Profiterole, princeze, puno naziva ali okus jedinstven. Mnogi se boje njihove pripreme, ali nije komplicirano, samo treba dobro pratiti upute i neće biti problema. 🙂
Najdraže su mi dobro ohlađene. A vi, volite li ih ?
TIJESTO – DOUGH:
– 5 jaja – eggs
– 250ml vode – water
– 125ml ulja – oil
– 150g brašna – flour
– 3 žlice šećera – sugar
– prstohvat soli – pinch of salt
Staviti kuhati vodu, ulje i šećer. Kad provrije dodati brašno i zakuhati tijesto.Maknuti s vatre i ohladiti pa postepeno dodavati jaja konstantno miksajući.Smjesu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje i istiskivati na pleh obložen papirom za pečenje. (ostavite veći razmak između snake jer se rašire prilikom pečenja).Peći na 180-200*C 25 minuta.
NE OTVARATI pećnicu za vrijeme pečenja.
KREMA – CUSTARD
– 1 litra mlijeka – milk
– 250g šećera – sugar
– 3 vanil šećera – vanilla sugar
– 1 jaje i 5 žumanjaka – 1 egg and 5 egg yolks
– 150g gustina – cornstarch
– 125g margarina (u hladnu kremu)
– butter+250ml vrhnja za šlag – whipping cream
U malo mlijeka pomiješati šećere, jaje i žumanjke i gustin. Ostatak mlijeka staviti kuhati.Kada mlijeko zakuha, dodati smjesu i kuhati dok se ne zgusne.Kremu ohladiti i dodati margarin.
Svaku princezu rezati na pola, puniti prvo kremom, šlagom i poklopiti kapicom.Posuti šećerom u prahu.
Antonia Jagodić
