Breaking News
Početna / Zdravlje / Pretjerano debljanje u trudnoći

Pretjerano debljanje u trudnoći

Nemojte doslovno jesti za dvoje!

Prema novom istraživanju predstavljenom 2010. na Međunarodnom kongresu o pretilosti u Stockholmu, stjecanje prekomjerne težine u trudnoći može učetverostručiti rizik od prekomjerne težine dugo nakon poroda.

Grupa istraživača iz Australije koji prate težinu i ostale zdravstvene statistike, proveli su studiju između 2026 žena koje su rodile između 1981. i 1983. Dokazano je da je trećina žena u trudnoći dosegla ogroman broj kilograma, četvrtina njih je dobila premali broj kilograma, a ostatak žena je ostao između preporučenih kilograma. Prateći žene 21. godinu nakon poroda, one koje su dobile previše kilograma u trudnoći , imaju četiri puta veće izglede da ostanu pretile i da budu dvostruko deblje od onih žena u ostale dvije skupine.

U proteklih 40 godina, uvijek je bila stvar u tome što će pretjerana debljina u trudnoći značiti za djecu. Ljudi se nisu brinuli što će to značiti za majku, već o tome kakvog će to utjecaja imati na djecu. Sada imamo ogromnu količinu dokaza da treba paziti na težinu u trudnoći. Predsjednik Međunarodne skupine za pretilost u intervjuu za britanski Telegraph naglasio je koliko je važno obratiti se ginekologu koji će nam pomoći kontrolirati debljanje.
Vaše zdravlje

Većina žena koje rode zdrave bebe dobije negdje između 25 i 35kg tijekom trudnoće. Naravno, to se razlikuje ovisno o vašoj građi i o vašoj težini prije začeća.

Koliko je potrebno jesti u trudnoći za održavanje zdrave tjelesne težine?

Većina žena tijekom trudnoće općenito treba unijeti dodatnih 300 kalorija dnevno, no onim ženama koje su pretile od ranije, dovoljno je 150 dodatnih kalorija. Pokušajte dodati jednu zdravu užinu svojoj normalnoj prehrani, kao što su četiri smokve i čaša obranog mlijeka, nemasni jogurt ili komadić integralnog tosta sa kriškom sira i narezanom rajčicom, kako bi održali zdravu tjelesnu težinu.

 

 

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top