Savjet:
Praizvedba predstave Fafarikul prema zbirkama priča Đurđice Čilić u HNK-u u Zagrebu

Praizvedba predstave Fafarikul prema zbirkama priča Đurđice Čilić u HNK-u u Zagrebu

Praizvedba predstave Fafarikul prema zbirkama priča autorice i prevoditeljice Đurđice Čilić Fafarikul i Novi kraj u režiji Ivana Planinića održat će se 18. veljače 2024. u Tonskoj dvorani HNK-a u Zagrebu.

Fafarikul i Novi kraj zbirke su stranputica i sjećanja na djetinjstvo koje nas lutajući dovedu na pravi put, a dok istovremeno djeluju toliko nevažno, trajno se i važno urezuju u naše misli. Tekst su adaptirali Ivan Planinić i dramaturginja Mirna Rustemović.

U životu često ne možemo birati, ali u pripovijedanju možemo. Zato su moje knjige vedre, slatkomelankolične slike, uokvirene pomirbom i harmonijom. U kazalištu one ponovno žive svoj stari početak i novi kraj, rekla je Đurđica Čilić koja nas na jednostavan, topao i sjetan način podsjeća da kraj života ne znači ujedno i kraj priče.

Predstava Fafarikul rasuti tekstualni predložak dramaturški montira kao jedinstvenu linearnu priču koju nam pripovijedaju četiri unutarnja glasa. Iako nismo istih generacija i životnih iskustava, rad na predstavi sve nas je vratio u djetinjstvo – „i naše i svijeta“. Fafarikul stvara jedinstven osjećaj neodoljive sreće i podnošljive tuge, rekao je Ivan Planinić o predstavi u kojoj uloge tumače Daria Lorenci Flatz, Živko Anočić, Vlasta Ramljak i Franjo Kuhar.

Scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivan Lušičić Liik, kostimografkinja Ana Fucijaš, skladatelj Nikša Marinović, oblikovatelj zvuka Luka Gamulin, a scenski pokret potpisuje Maja Marjančić.

Ova predstava nastavlja istraživati nove i eksperimentalne forme u manjim prostorima zagrebačkoga HNK-a.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top