Savjet:
Obilježena 137. obljetnica strojarske tehničke škole Osijek

Obilježena 137. obljetnica strojarske tehničke škole Osijek

Gospodarska podrška ključna za izgradnju snažne i konkurentske radne snage

Strojarska tehnička škola u Osijeku svečano je obilježila svoju 137. obljetnicu. postojanja, odnosno 137. obljetnicu škole i 77. obljetnicu tehničke škole.

-Dan Strojarske tehničke škole Osijek obilježava se 14. studenog na dan kad je davne 1886. godine odlukom zajedničkog Hrvatsko-ugarskog sabora, Kraljevske zemaljske vlade, Odjela za bogoštovlje i nastavu, te ukazom predstojnika odjela za bogoštovlje i nastavu Izidora Kršnjavog, osnovana šegrtska škola u Osijeku- istaknuo je između ostalog ravnatelj Ivan Adrić koji je u svom govoru podsjetio na prošlost, ali i ukazao na budućnost te škole.

Tijekom svečane proslave uručene su i nagrade najboljim učenicima škole, čiji su pokrovitelji obrtnici i gospodarstvenici iz slavonskog okruženja, a jedan od tih pokrovitelja je i Cras d.o.o. iz Osijeka koji je dugogodišnji partner škole s ključnom ulogom u oblikovanju budućih stručnjaka u području strojarstva.

-Želimo istaknuti važnost podrške razvoju mladih talenata kroz prakse u našoj tvrtki. U Cras-u smo predani pružanju prilika mladim stručnjacima u stecanju praktičnog iskustva, razvijanju vještina te doprinu osobnog i profesionalnog rasta. Cijenimo njihovu strast, inovativnost i želju za učenjem, te smatramo da je podrška njihovom razvoju ključna za izgradnju snažne i konkurentske radne snage. Kroz prakse koje nudimo, mladi stručnjaci imaju priliku sudjelovati u stvarnim projektima, raditi rame uz rame s iskusnim stručnjacima te primjenjivati teorijsko znanje stečeno tijekom školovanja. Naš cilj je ne samo pružiti im uvid u rad industrije, već i potaknuti njihovu kreativnost te poticati razvoj njihovih profesionalnih sposobnosti- istaknuo je Krešimir Bajamić, direktor i član Uprave tvrtke Cras d.o.o., podsjetivši na važnost suradnje između poslovnog sektora i obrazovnih institucija.

-Do sada smo imali priliku raditi s preko 50 mladih talenata kroz naše prakse. Ponosno ističemo da smo postali jedna od najtraženijih tvrtki gdje se učenici rado vraćaju, a neki od njih već vide svoju budućnost na radnom mjestu upravo kod nas. Ta činjenica svjedoči o uspješnom iskustvu koje pružamo mladim ljudima te o atmosferi koja potiče njihov daljnji razvoj i integraciju u naš tim- dodaje Bajamić.

Promo

Tihomila Jovanović

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top