Breaking News
Početna / Događanja / Novi pogled Milane Vlaović Kovaček koji spaja umjetnost i čitanje u novoj IZIPIZI x MAGRITTE kolekcije

Novi pogled Milane Vlaović Kovaček koji spaja umjetnost i čitanje u novoj IZIPIZI x MAGRITTE kolekcije

IZIPIZI svojom novom kolekcijom odaje počast poznatom belgijskom slikaru Renéu Magritteu i to na 125. godišnjicu njegova rođenja. Najslavniji belgijski umjetnik 20. stoljeća. René Magritte poznat je neobičnim konfrontacijama poznatih objekata ili događaja, a smještajući predmete u neuobičajene okolnosti, dao im je smisao koji djeluje iznenađujuće. Majstora enigme proslavile su slike zamišljene kao zagonetke ili metafore.

Processed with VSCO with av8 preset

Ova limitirana kolekcija naočala za čitanje posveta je poeziji, humoru i radoznalosti, u kojoj su naglašene paralele između stvarnosti svijeta i naših mentalnih slika, a njihov dizajn isprepliće vidljivo i nevidljivo s prigušenom elegancijom – baš kao što je to učinio i umjetnik.

Priliku za isprobati novu IZIPIZI x Magritte kolekciju za čitanje dobila je spisateljica i kolumnistica, ali i velika ljubiteljica čitanja Milana Vlaović Kovaček, a Hrvatski državni arhiv, nekadašnja Nacionalna i sveučilišna knjižnica i jedna od najljepših secesijskih zgrada na ovim prostorima, čuva arhivsku građu, ali i simbolizira ljubav prema toj plemenitoj vještini.

Naočale za čitanje iz limitirane kolekcije IZIPIZI x Magritte dolaze u ikoničnom #D modelu i to u tri boje. Black hat koji slavi René Magritteov zaštitni znak – legendarni šešir za kuglanje; ovaj par crnih naočala za čitanje oda su slikarovoj eleganciji, a zlatni detalji i slikarov potpis na ručkama i okviru čine dizajn ovih naočala iznimno profinjenim. Baš kao i što Magritte svojim slikama skreće pažnju, upravo tako je upečatljiv i model Dark Wood, možda i najhrabriji IZIPIZI model naočala do sad. Prozirne leće i kristalni okviri , kao i ručke napravljene s efektom tamnog drveta, skrenut će pažnju na lice svakog tko ih nosi, a posveta crvenim zavjesama tako čestim motivom na Magritteovim slikama dolazi u modelu Heavy Red.

Sve novosti vezane uz ovaj brend možete pratiti na službenim Facebook i Instagram stranicama:

https://m.facebook.com/

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top