Breaking News
Početna / Događanja / Nacionalni park „Krka“ snažno podržava borbu protiv raka

Nacionalni park „Krka“ snažno podržava borbu protiv raka

Edukacija, prevencija i podrška ključni su elementi u borbi za zdravlje žena

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, kada se diljem Republike Hrvatske organiziraju brojne javnozdravstvene manifestacije kojima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke i odlaske na redovite dijagnostičke preglede.

Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, rak dojke može se otkriti u ranom stadiju, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći. Više od 90 % oboljelih od raka dojke ima šansu za izlječenje ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i bolest ispravno liječi.

Svjesna uloge edukacije i prevencije u borbi protiv karcinoma, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ snažno podržava rad lokalnih udruga za borbu protiv raka.

U sklopu Natječaja za financiranje projekata udruga iz proračuna JU „NP Krka“, prepoznali smo i odlučili podržati projekt „Vježbanje i prehrana u prevenciji karcinoma“ Lige protiv raka grada Drniša i projekt „Poboljšanje kvalitete življenja oboljelih i njihovih obitelji“ Lige protiv raka Šibensko-kninske županije.

„U Nacionalnom parku ‘Krka’ ne samo da brinemo o očuvanju prirode, već i o dobrobiti naših sugrađana i prosperitetu cjelokupne zajednice. Zato pružamo podršku udrugama koje se trude olakšati život oboljelima od raka i njihovim obiteljima, ali i potiču prevenciju kod naših sugrađana“, kazala je ravnateljica JU „NP Krka“ Nella Slavica i dodala: „Svakoga dana, a posebno u ovom mjesecu, važno je shvatiti da redoviti pregledi mogu igrati ključnu ulogu u otkrivanju raka dojke u ranim stadijima, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći, i zato kao ravnateljica, a prije svega kao žena, želim istaknuti važnost svih inicijativa i projekata usmjerenih na borbu protiv te zloćudne bolesti i zahvaliti ljudima koji u to ulažu svoj trud i vrijeme.“ Nacionalni park „Krka“ ostaje posvećen podršci takvim vrijednim projektima i suradnji s lokalnom zajednicom kako bismo zajedno jačali svijest o važnosti prevencije i podrške oboljelima od karcinoma.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top