Znate li....
Početna / Događanja / Međunarodni praznik rada u NP „Krka“: podjela sadnica i besplatan ulaz u Park

Međunarodni praznik rada u NP „Krka“: podjela sadnica i besplatan ulaz u Park

I ove godine Nacionalni park „Krka“ pridružit će se europskoj akciji „Rastemo zajedno“ i na Praznik rada na Skradinskom buku točno u podne podijeliti tisuću sadnica lovora i lavande, koje posjetitelji Parka mogu posaditi u svojim vrtovima i okućnicama

Akcijom „Rastemo zajedno“ dajemo svoj doprinos europskoj inicijativi sadnje tri milijarde stabala na Starom kontinentu do 2030. i borbi protiv klimatskih promjena i potičemo sadnju naših autohtonih biljaka. Sadnja zavičajnih vrsta pogodnih za odgovarajuće životne uvjete doprinosi obnovi bioraznolikosti i usluga ekosustava koje nam takve površine pružaju. Podjeli sadnica pridružit će se ministar Damir Habijan i predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Nacionalnom parku „Krka“ ima dugu tradiciju. S obzirom na to da je ovo druga godina kako se na taj dan dijele sadnice, nadamo se da će i to zaživjeti kao tradicija, jer se i na taj način borimo za održiviju budućnost našeg planeta i ublažavanje utjecaja klimatskih promjena. Tom prigodom ulazak u Park bit će besplatan za sve individualne posjetitelje, a uključivat će prijevoz brodom iz Skradina ili autobusom s Lozovca. Izleti brodom prema Torku, Visovcu i Roškom slapu naplaćivat će se prema važećem cjeniku.

Pozivamo posjetitelje da nam se pridruže u Nacionalnom parku „Krka“ u obilježavanju praznika kojim vrednujemo pravo čovjeka na dostojanstven rad, za koje su se borili naši preci, i da podrže naše napore u osiguranju zelenije budućnosti naših potomaka.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top